Nina Czegledy

Nina Czegledy médiamûvész, kurátor és író, számtalan nemzetközi projekt résztvevõje, fesztiválok, fórumok, mûhelyek szervezõje és elõadója világszerte.

Mûveit kiállította az ICOLS csoporttal (www.icols.org), együttmûködött a Girls&Guns kollektívával, részt vett az Achtung Baby! projekt Kelet-Európai megjelenésében. Legutóbbi munkáit (Aura Feast Public Art Collaborative Project, Resonance - the Electromagnetic Bodies Project) láthatták
Új-Zélandon, Európa különbözõ nagyvárosaiban, a többi között Helsinkiben, Rigában, Budapesten. Ezek az alkotások környezetünk és az emberi test és folyamatosan változó viszonyát, illetve annak érzékelését, megfigyelését járják körül, internetes, online megjelenéseikkel. Munkáin keresztül megfigyelhetõ Nina fokozott érdeklõdése a tudomány, a technológiai és a mûvészeti együttes hatásaira.

Nina Czeglédy többek között elnöke a kanadai Critical Media intézetnek, az Inter-Society of Electronics Arts egyesületnek (www.isea-web.org), tanácsadója az UNESCO DigiArts portáljának. Oktatóként és elõadónként számos egyetemen, konferencián tartott elõadást, publikációi jelentek meg világszerte. Jelenleg a KMDI (University of Toronto) tudományos fõmunkatársa, valamint a Concordia University (Montreal) professzora.

www.criticalmedia.ca