Somlai-Fischer Szabolcs

Szabolcs (angolul gyakran Adam) a KIBU egyik alapítója, a 2009 óta pedig a senior tanácsadója.

Szabolcs építész és interakció tervező, aki munkáiban, melyeket leggyakrabban csapatmunkában dizájnerekkel, művészekkel, mérnökökkel végez, a legújabb technológiák kulturális lehetőségeit kutatja, installációkon, szoftver és hardver fejlesztéseken keresztül. Stockholmban az Architecture and Urban Research Laboratory-ban diplomázott, meghívott kutató volt a Smart Studioban, jelenleg a MOKK Média Oktató és Kutató Központ vendégkutatója, számos európai egyetemen tanít, és az aether architecture színeiben interaktív installációkat állít ki szerte a vilagon.

Saját site: www.aether.hu

Részletes CV

Szabolcs korábbi projektjeiből
(Kollaborációban készült interaktív installációk, interfészek, termékek, kutatások)Reorient-migráló-építészetek

A 2006 os Velencei Építészeti Biennálén bemutatott kísérlet sokezer elektronikus játéból készíettt interaktív tér, mely részben erre a kézikönyvre épült, és részeiben eljut(ott) Linzbe(ars), Tokióba, Prágába, Párizsba is idén. A Financial Times kedvence volt.Alef-a-látás-úrjaszervezése

Egy robotikusan vezérelt tükörfal, amely a környezet tükroződő színeiből kever ki új képeket. 2007 nyarán egy angol kastély kertjében lesz felállítva.Mobil-gesztusok

A Sétaradar lehetőséget biztosít arra, hogy olyan alkalmazásoknál, melyek mozgás közben lekötik a figyelmünket, a telefon riasztást adjon potenciális balesetek, ütközések előtt.

index cikk a projektről (videók)Agytükör

Mixed-reality rendszer, ahol az agyunkat nézegethetjük intuitív interakció segítségével
2005 óta 150.000 látogató próbálta ki szerte Európában (köztük a Ludwig múzeumban is)


Web-navigáció-tervezés
Dinamikus információnavigációs rendszerek Mőbiusz tér, fraktál buborékok, érzékeny polip néven.
2002-Ping-Genius-Loci
az új média napos oldalán
Napelemes wireless műanyag pixelek, hogy a réten is lehessen pongozni. Bemutatva: Budapest, Párizs, San Jose(USA)Wifikamera

Képeket készít a drótnélküli internetről, ahogyan az 'bevilágítja' várasainkat, otthonainkat. Londonban, Rigában es Lancasterben fotóztunk eddig vele.

Adam blogja

Asia Europe Foundation - New Media Arts Policy Recommendations - ott voltunk, most publikáljuk

Tavaly nyáron részt vettünk egy konferencián Szingapurban, sokat dolgoztunk azon, hogy a csatolt dokumentumokat megírjuk. Ha érdekel, mit gondol egy Európai-Ázsiai szakértő csapat véleménye szerint az új média művészet oktatásáról és támogatásáról, olvasd el ezeket:

PolicyRecommendations2008.pdf

ASEFReport2008.pdf

Doors of Perception hírlevél Európa egyik legéletrevalóbb laborjának nevez minket.

Decemberi számában a Doors of Perception (Doors Európa egyik vezető innovációs konferencia sorozata) hírlevelében John Thackara ír a katalogusonkról és rólunk pár kedves szót.

Kibu Gwangju

A ledfügéket 3431 induló közül beválogatták a 210 legjobb projekt közé a Designboom Bright LED nemzetközi design versenyen. Ezzel az installációról készült képek megjelennek a Gwangju Design Biennale 2007 katalógusában és jó eséllyel az októberi kiállításon is részt vesznek.

http://www.designboom.com/brightled.html

KIBU Flickr képei

http://www.flickr.com/photos/kitchenbp/
a megnyitóról, helyről, vendégekről, rólunk