Wakoopa T-shirt

Mi ez?

Egy, a számítógépes felhasználói szokásokat prezentáló interaktív pólót terveztünk. A koncepciót a Wakoopa nevű, már létező honlap alapján, annak kiegészítéseképpen készítettük. (http://wakoopa.com)

Az oldal egy letölthető szoftver segítségével figyeli milyen programot, milyen oldalt mennyi ideig néztünk, illetve milyen arányban használtuk egymáshoz képest a különböző szoftvereket, néztük az oldalakat. Erről az oldalon mindig látunk egy éppen aktuális napi/havi kimutatást. Az oldalnak van közösségi szerepe is, és minden felhasználó rendelkezik egy avatárral. Az avatárok a felhasználás mértéke szerint különböző szinteken vannak. A pólóra a wakoopa oldalán lehetne előfizetni, és a wakoopa szoftveren keresztül mérné a felhasználás mértékét. Több előfizető csomag lenne, az alapcsomagban egy ledes póló van, melyen a leggyakrabban használt 15 logó van és a napi aktuális felhasználás mérétkét prezentálja a ledek segítségével. Ehhez képest a pro előfizető csomagban havonta kapna az előfizető egy összesített kimutatás pólót, melyen a logók vannak ahhoz képest méretezve egymáshoz képest, melyiket, mennyit használták. A logók számában is van különbség a felhasználók között, a wakoopa-s avatárjuk szerint. (Magasabb szintű felhasználóknál több logó kerül megjelenítésre.) Illetve megvásárolhatók a pólók külön-külön is.

Hogyan készül?

A póló, és egy vasalt matrica között helyezkednek el a ledek, melyeket egy wifi-s LillyPad aurduino kezel. Amikor elmegy egy freewifi mellett, és be van kapcsolva a gépünk, a póló frissiti a leddiagramot.