TEDxYouth@Budapest Klubest: 2011. máj 10.

2011/05/10 - 18:00

TEDxYouth@Budapest Klubest

Alternatív munkamódszerek, munkahelyek Budapesten

Okos fiatalok és sokféle tudás, motivációs forrás, inspiratív közeg, szabad alkotás – és helyszínek, ahol mindez megvalósulhat.
A Kitchen Budapest az est házigazdájaként bemutatja azokat a törekvéseket és intézményeket, ahol az együttműködés, a különböző tudások egy helyre való becsatornázása kiemelt fontosságú elem, és ahol a fiatalok megismerhetik azokat a lehetőségeket, amelyek eltérnek a "hagyományosnak" mondott munkamódszerektől, és elsősorban a kreativitáson és dinamizmuson alapszanak.

Meghívott vendégek:

Bogár Bence, a Colabs egyik alapítója, a co-working munkahelyek és munkamódszer egyik hazai képviselője.
Motiváció, kreativitás, hatékonyság, hit - ezekkel a szavakkal játszik, mint designer és startupper. Az elmúlt évek során jelentős szerepe volt a Colabs startup-központ és a MobilPiknik létrehozásában.

Bakó Zsolt , a startup flyer alapítója
Azon dolgozik, hogy egyre több és jobb hazai startup vállalkozás szülessen olyan 2-3 fős kreatív csapatokból, akik újszerű megoldásokat kínálnak az életünk különböző területeire.

Ruttkay Zsófia, a MOME Kreatív Technológia Laborjának vezetője, egyetemi docens
Az ezredfordulótól kezdve szaporodnak a jelek, hogy az egyre csak fejlődő informatikával – a kisebb-gyorsabb érzékelőkkel és processzorokkal, a mobil és internet térhódításával – a hagyományosan képzett informatikus mérnök nem tud lépést tartani, már ami a valóban új alkalmazási lehetőségeket és élményeket illeti. Hollandiai, és saját tapasztalatok, és sok nemzetközi példa alapján a MOME Kreatív Technológia Laborjában próbálja meghonosítani a multidiszciplináris csapatmunkát, amelynek keretében igazi alkalmazások adják a motivációt a tanulásra, készségek fejlesztésére, és arra, hogy miként lehet egy közösség részeként, nyitottan, de felelősen új ideákat profi módon bemutatni.

Knőbl Péter a CultCostum alapítója, ügyvezetője
Öt és fél év rendezvényes ügynökségi munka tapasztalatai és harcedzettsége után saját céget alapított. A rendezvényes szakmában egy-egy projekt érdekében megtanulta összeegyeztetni a különböző munkamódszereket. A CultCostum is egy újabb kísérlet, hiszen nem hagyományos ügynökségi felállással dolgozik, hanem projektenként gyűjt maga köré olyan embereket, akikkel az adott feladat a legjobban kivitelezhető, mindenféle kötöttség nélkül.

Winkler Zsolt a Kitchen Budapest ügyvezető igazgatója
11 éve dolgozik a Magyar Telekom Csoportnál, pályafutását a mobilszolgáltatások területén kezdte. Többek között tagja volt az MMS hazai implementációját végző csapatnak, később az integrációs projektiroda munkatársaként támogatta a MT Csoport újjáalakulását. Az utóbbi időben stratégiai és üzletfejlesztési területen dolgozik, kiemelten az üzletfejlesztés és média-átalakítás területén.

Az est házigazdája:

Korsós Milán - A Kitchen Budapestben a fejlesztési csapatért, a MobilPikniken a szcéna jókedvéért, az egyetemi előadásokon pedig az inspirációért felel. A technika korlátainál mindig is jobban érdekelte az, hogy a felhasználók mitől fogják jobban szeretni az adott eszközt, terméket vagy szolgáltatást.Korsós Milán előadása a TEDxYouth@Budapest konferencián

Időpont: 2011. május 10. kedd

Kezdés: 18:00

Helyszín: Kitchen Budapest (Budapest, IX. ker., Ráday utca 30. bejárat a Biblia köz felől)