adatvizualizáció

Between The Lines

A projekt a személyes identitás legszembetűnőbb kifelyezőeszközét, a ruhát amit viselünk, használja fel mint adatforrás és alakíktja azt át zenévé. A rendszer úgy működik,hogy minél sötétebb a ruha amit viselsz, annál lassabb lesz a generált zene és minél színesebbek a ruháid, annál összetettebb és vidámabb lesz a dallam. A szoftver alulról felfelé olvas, és ciklusonként határozza meg az algoritmushoz szükséges adatokat.

In the Air

Leírás

Az In the Air egy vizualizációs projekt, amelynek célja, hogy láthatóvá tegye a levegőben található mikroszkopikus és láthatatlan elemeket (gázokat, részecskéket, pollent és kórokozókat), és megmutassa, hogy ezek miként kerülnek interakcióba a várossal.

A vizualizációs eszköz egy web-alapú dinamikus modell, amely a komponensek által generált térben megjeleníti az adatok keresztezésével megmutatkozó mintákat.

P2P hálózatok vizsgálata

Magyarországon eddig még nem készült átfogó vizsgálat a hazai p2p hálózatokról. Kutatásunkban megpróbáljuk feltérképezni, hogy a hazai fájlcserélő hálózatokon miket és miért lehet letölteni, valamint fogyasztási mintákat és viselkedéseket keresni. Szeretnénk megmutatni, hogy a hazai p2p hálózatokon lévő kereslet is van olyan nagy, hogy figyelmet kapjon.

Vizsgáljuk a legnagyobb hazai torrent trackerek és a legnagyobb hazai dc hubok forgalmát. Követjük a feltöltött fájlok életciklusát és a letöltési szokásokat.

Celebgráf

A weben óriási mennyiségű struktúrálatlan adat található, ami emberek és gépek számára is nehezen értelmezhető. Az adatbányászat módszereivel ezekből értékes információk nyerhetők ki, melyeket megfelelően ábrázolva sokkal könnyebb az összefüggések megértése. Ebben a projektben egy magyar hírportál cikkei alapján a gyakran említett emberek közötti kapcsolatokat próbáljuk ábrázolni minél érthetőbb és látványosabb formában.

Syndicate content