Hírek

24 órányi biciklis bugyogás Budapesten

A Kitchen Budapest és a hazai fejlesztésű UrbanCyclr jóvoltából - az idei CM előtt még éppen időben - elkészült a SubMap projekt legújabb verziója. A submapek olyan térképek, amik egy ország vagy nagyváros “használatát” változó intenzitású torzítással jelenítik meg. A legújabb, alább is bemutatott térkép főszereplői a budapesti biciklisták. A rövid videó egy átlagos fővárosi hétköznap 24 óráját mutatja be hajnali öt órától másnap hajnalig.

Magyarország szubjektív atlasza - nemzetközi bemutató

>>> október 19. >>> Amszterdam

Az augusztusban megjelent atlasz nemzetközi bemutatója 2011. október 19-én, szerdán este 8 órától, az amszterdami Lloyd Hotelben. A bemutatót rövid előadások, beszélgetés és élő zene gazdagítja. Részletes program itt.

>>> október 20. >>> Brüsszel

A szubjektív országatlaszok sorozata egy különleges estén kerül bemutatásra 2011. október 20-án, csütörtökön este 8 órától a brüsszeli WIELS-ben. A bemutató mellett rövid előadások, beszélgetés és DJ Nizar zenéje színesíti a programot. Bővebben itt.

A SubMap nyerte az új magyar designdíjat!

Büszkék vagyunk, hogy a SubMap projektünk nyerte a Design Award 2011 díjat az interaktív design kategóriában.

Beszélgetés a McLuhan centenárium kapcsán

Marshall McLuhan születésének 100. évfordulója alkalmából, valamint kapcsolódva az áprilisi McLuhan wikisprinthez az index.link júniusi számában jelent meg az alábbi beszélgetés.

Újra kapható a Hímes a WAMP-on!

A Európai Uniós magyar elnökség hivatalos ajándékcsomagjában is szereplő "Hímes" végre kiskereskedelmi forgalomba kerül a WAMP jóvoltából.

A Touch of Code – Pár gondolat egy könyvhöz

Az olyan műhelyek esetében, mint a Kitchen Budapest az egyik leggyakrabban feltett kérdés egy laikustól, egy projekt vagy ötlet megismerése után: de ez mire jó? Erre a kérdésre persze nincs jó válasz, vagy ha van, akkor az már inkább egy célirányos termék, program, szolgáltatás vagy egy olyan projekt, amiben pont a választ sikerül majd megtalálni.
De mi van akkor, ha a probléma nem a válaszban, hanem a kérdésben keresendő?

Duncan Speakman és Émilie Grenier záró előadása ma Bristolban

Emilie Grenier és Duncan Speakman közös projektjüket a 'We Are Forests'-et négy szervezet együttműködése révén hozták létre. Ez ad sajátos jelleget ennek a rezidencia programnak: a munka elkészítése az együttműködésben résztvevő helyeken zajlott sorban egymás után. A bristoli Pervasive Media Studio-ban kezdték, folytatták az amszterdami Netherlands Media Arts Institute-ban és a 5daysoff fesztivál alatt, az utolsó állomás pedig a Kitchen Budapest volt.

Kibu katalógus 2011

Az új Kitchen Budapest katalógus amellett, hogy 2007-től napjainkig bemutatja az életünket, projektjeinket, egyik különlegessége, hogy játékra sarkall.

Junior iOS fejlesztőt keresünk

A Widget Factory csapatát bővíteni fogjuk egy újabb iOS fejlesztővel, ráadásul olyannal, akinek a legfőbb vágya, hogy ő csinálja meg a következő Angry Birdsöt.

Junior iOS fejlesztőt keresünk heti 20 órányi feladatra, de azért nem árt, ha nem most ismerkedsz a platformmal.

Bővebben: http://widgetfactory.kibu.hu/calls/ios-developer

Ha úgy érzed, hogy imádni fogjuk egymást, akkor küldj egy emailt a widgetfactory kukac kitchenbudapest pont hu címre még januárban.

Lesz-e medialab Lublinban?

Művészeknek, kulturális menedzsereknek, egyetemi hallgatóknak, kurátoroknak tartott Sipos Melinda előadást a KIBU-ról 2010. december 2-án. A meghívás az Atomok és Bitek című eseménysorozatba illeszkedett és aktualitását a helyi kulturális élet egy elszánt csoportjának medialab alapítási szándéka adta. Melinda a KIBU felépítéséről, tevékenységéről, munkamódszeréről és projekjeiről mesélt részletesen.

Syndicate content