Események

Bacarobo 2.0 - Hülye Robotok Versenye

A Bacarobo 2.0 hülyerobot versenysorozat először tavaly hagyta el Japánt, és hazánkban mutatkozott be első alkalommal Európában. Idén, a Trafó színpadán immár második alkalommal, a szó szerint értendő szórakoztató elektrotechnika veszi át az uralmat, ahol viccesen működő robotok nemzetközi versenyére készülhetünk. A Bacarobót a japán MaywaDenki csoport alapítója, Tosza Nobumicsi szervezte meg először Tokióban, aki tavaly, a verseny európai debütálásán személyesen is részt vett az előkészítésben és a zsűrizésben.

Beyond Data könyvbemutató Hollandiában

Május 18-án mutatja be a Kitchen Budapest a Baltan Laboratories-al közösen szerkesztett Beyond Data c. könyvét Hollandiában. A bemutatóra a Dutch Electronic Arts Festival (DEAF’12) keretén belül kerül sor Rotterdamban.

Block Hack workshop 2012

2012. április 16. és 20. között egyhetes alkotóheti workshopot vezetünk a Műegyetem Építészmérnöki Kara hallgatóinak. Az alkotóhét központi témája az óbudai Faluház, amely 1970-ban épült és 315 méteres hosszával és 886 lakásával a legnagyobb lakóépület Magyarországon.

Az 5 napos workshopon a hely és közösség viszonyát, bizalmi és láthatatlan hálózatokat, 2d és térbeli vizualizációkat illetve közösségépítő platformokat és játékokat veszünk górcső alá. Az épületben láthatatlan vezetéknélküli internetes elérési pontokat fogjuk feltérképezni és vizualizálni, valamint megvizsgáljuk, hogy milyen a wireless hotspotok hálózata milyen lehetőségeket rejt a közösségtudat kialakításában.

Hétvégére: KIBU a Holland Design Napokon!

A Magyarország szubjektív atlasza c. könyv ihlette kiállítás megnyitója az Európa Pontban. Beyond Data Lab, a Kitchen Budapest és a Baltan Laboratories közös kutatási projekt eredményeit bemutató kiállítás és előadás a Holland Design Napokon (WAMP, Millenáris Park).
Vasárnap, 2011. november 6.

LABtoLAB #4 at PiNG in Nantes

Részt veszünk az európai médialaborok hálózata, a LABtoLAB negyedik találkozóján Nantes-ban. Az esemény a Nantes-i PiNG, a brüsszeli Constant, a madridi Medialab-Prado és a Kitchen Budapest közötti, két éven keresztül zajló együttműködés záró találkozója.

ECO-SOLUTIONS WORKSHOP

A Kitchen Budapest a holland-magyar Ecowizerrel (www.ecowizer.com) karöltve kétnapos workshopot szervezett (május 5-6.), amelynek célja környezetvédelmi szempontból érdekes és jelentős projektek generálása volt.

LABtoLAB #3 a brüsszeli Constantban

2011. január 24-28 között, a brüsszeli Constant szervezi a Labtolab harmadik találkozóját. A hét során részletesen foglalkozunk az új média területét érintő európai irányelvekkel és szabályozással.

Ezen felül brüsszeli médialaborokba, digitális kultúrával foglalkozó intézményekbe - többek között a FoAm, a QO2, az iMAL és az OKNO - is ellátogatunk.

SubMap a Centrális Galériában

2010. október 20-án, szerdán este 7 órakor nyílik az OSA Archívum SZUBJEKTÍV BUDAPEST TÉR-KÉPEK című kiállítása, melyen a Kitchen Budapest (Bujdosó Attila, Feles Dániel, Gergely Krisztián, Hajdu Gáspár) SubMap munkája is bemutatásra kerül.

Centrális Galéria
1051 Budapest, Arany János u. 32.

Datafizz az 'Internet, szabadon 2010' konferencián

Datafizz installációnk kiállításra kerül az Internet, szabadon 2010 konferencián, mely a Google és a Central European University közös szervezésében kerül megrendezésre, 2010. szeptember 20-22 között, Budapesten.

ISEA 2010 RUHR

Több tisztségben veszünk részt a 16. ISEÁ-n (International Symposium on Electronic Art), amelyet 2010. augusztus 20-29. között rendeznek meg a Ruhr-vidéken, Németországban.

Syndicate content