Tavaszi tisztítókúra - Először idén Nyílt Nap a KIBU-ban!

2010/04/29 - 12:00 - 2010/04/29 - 20:00

Szoftverfogyasztás és egérmozgás

2010. első bemutatója igazi KIBU ízekkel Helsinki, London és Madrid után Budapesten!

Láttál már babot morzézni? Tudod, hány métert mozog az egerünk naponta? Hogyan reagálnak a levegő részecskéi városhasználatunk hatására? Mitől virágzik a netvirág?

Ha szeretnél versenyezni az egereddel, életre kelteni az elektronikus virágot, esetleg verset szeretnél fejteni a morzézó kis kütyükből, vagy éppen friss híreket szeretnél nyomtatni, az új multitouch felületet kipróbálni gyere április 29-én déltől este 8-ig hozzánk, légy a vendégünk!

Ami biztosan látható/kipróbálható lesz:

újdonságok:

BYMM

Győzd le az egered mozgalom!

Jól ismert tény, hogy egyre több és több időt töltünk a számítógép előtt játékkal, munkával, feladatok intézésével, közösségi oldalakon stb. Mi egy játékos, könnyed megoldást kerestünk arra, hogy az embereket mozgásra buzdítsuk és arra inspiráljunk, hogy a tömegközlekedés, autózás helyett a gyalogoljanak többet. A mozgalom 2 alkalmazásból áll, melyet a saját adataink alapján versenyeztetünk egymással: Mousey a napi egérmozgást fordítja valós távolsággá, Steppy pedig a lépteinket számolja. Cél, hogy Steppy győzzön!

In the Air

http://kitchenbudapest.hu/hu/projects/in_the_air_hu

A Madridból indult projekt budapesti megvalósítása. Nerea Calvillo spanyol építész ötlete alapján indult vizualizációs projekt, amelynek célja, hogy láthatóvá tegye a levegőben található mikroszkopikus és láthatatlan elemeket (gázokat, részecskéket, pollent és kórokozókat), és megmutassa, hogy ezek miként kerülnek interakcióba a várossal.

SubMap

http://kitchenbudapest.hu/hu/projects/submap_hu

A KIBU kutatóit az foglalkoztatta, hogyan "torzul" a város térképe saját igényeink, használatunk, emlékeink hatására? Mire emlékszünk, hova megyünk gyakran, hol nem voltunk soha, vagy csak ritkán? Ezeket az adatokat használva vizualizáljuk az egyéni térképeket.

LANdelion

http://kitchenbudapest.hu/hu/projects/netpitypang

Fújásra reagáló netvirág, amely rezeg, világít és hangot az emberi interakcióra. A projekttel vizualizálni szerettük volna az információáramlást az online közösségi térben és újrahasznosítani a felhalmozódott kábelkötegjeinket... London után először Budapesten.

Nighmo

http://kitchenbudapest.hu/hu/projects/home_moonlight

Az új széria, új anyagból, egyre tökéletesebb és szebb kivitelben....

Versbab

http://kitchenbudapest.hu/hu/project/versbab_hu

Morzézó, bab alakú szilikon kütyü, aki verset tanul és tanít mindamellett, hogy egy szerethető kis tárgy. Helsinki után az új, továbbfejlesztett széria itthon is debütál.

Hordozható Multitouch

http://kitchenbudapest.hu/hu/node/852
A megkeresések hatására elkészítettük a könnyebben szállítható, halvány retrójelleget öltő sokkezes felületünket, és először a Nyílt nap látogatói próbálhatják ki mit is tud.

Jelenlegi rezidens kutatóink budapesti projektje:

Newsleak/Hírcseppek

http://www.kitchenbudapest.hu/en/newsleak

Tim Devine és Jayme Cochrane projektje egy valós idejű, városi "hibrid" szolgáltatás, ahol egy gombot megnyomva rövid információhoz juthatunk közösségi oldalak bejegyzéseiről, vagy külföldi és itthoni hírportálok, lokális eseménynaptárak oldalairól.

MOME-hallgatókkal együttműködve:

EatUp

http://kitchenbudapest.hu/hu/projects/eatup_hu

A projekt célkitűzése egy olyan szolgáltatás megtervezése, amely lehetőve teszi az emberek számára az étkezés és főzés örömeinek megosztását. Egy honlap (pl. eatup.com) és a hozzátartozó mobilalkalmazás segítségével a felhasználók böngészhetnek a tervezett alkalmak között, és válogathatnak a környék, a résztvevők száma, illetve a tálalt étel szerint. A tagok saját alkalmakat is létrehozhatnak, új embereket ismerhetnek meg az ízlésüknek/étvágyuknak megfelelően.

Wakoopa T-Shirt

http://kitchenbudapest.hu/hu/wakoopapolo

Számítógépes felhasználói szokásainkat prezentáló interaktív pólót terveztünk. A koncepciót a Wakoopa nevű, már létező honlap alapján, annak kiegészítéseképpen készítettük.

Aquaglitch

Egy a víz természetes hullámzását audiovizuális rendszerek befolyásolására alkalmazó interaktív rendszer. A felhasználó saját maga bontja meg a tálban lévő víztükör nyugalmát, és az ezzel keletkezett hullámokat érzékeli az AQUAGLITCH és alakítja át olyan digitális jellé, mellyel különböző képi és hangi rendszerek teremthetőek, modulálhatóak. A projekt lényege az új kontrollálási platformok keresése mellett a természetben előforduló ciklikus folyamatok (például a vízhullám) átültetése egy matematikailag kidolgozott, minden organikust nélkülöző, úgymond "hideg" digitális környezetbe.

Facebook autóskártya

http://kitchenbudapest.hu/hu/facebook_playcards_hu

A Facebook közösségi oldalon jelölt profiladatainkon alapuló kártyajáték, mely az autóskártya játékszabályait követi: az a játékos, akinél egy bizonyos adattípusra (pl. életkor; ismerősök, megosztott fényképek vagy linkek száma) nézve a legmagasabb értékű facebook profilkártya van, megnyeri az adott kört és elviszi a többiek kártyáit.

no meg bemutatjuk a
Widget Factory:
(http://kitchenbudapest.hu/hu/products) legújabb munkáit és friss híreket, terveket az év további részére!