Smoquito

A Smoquito egy egyszerű játék, amely a gyerekkori énünket hozza felszínre, és sajátos fúziót képez a nyaranta ismétlődő kellemetlen élménnyel, amikor egy-egy szúnyogfelhővel találkozunk a legromantikusabb pillanatokban, vízparton, naplemente környékén. Ilyenkor jól jön a cigi, amely egyébként is a kapcsolatteremtés egy káros, de működő eszköze.

Az égő cigaretta füstje egyébként is elriasztja a jobb érzésű szúnyogokat, a parázsló végével viszont meg is süthetjük őket. Persze csak virtuálisan, képernyőn.

Hogyan működik?

Az infravörös fény egyik típusa szabad szemmel nem látható, viszont a legtöbb olcsó kamera (telefon kamerája, webkamera) felvételén jól látszik. Egy megfelelő infravörös szűrővel ez a fény elkülöníthető, trekkelhető, pointernek használható, így sok játékra, alkalmazásra ad lehetőséget. Többek között a KIBU Közösségi érintőképernyője is ezen az elven működik.

Az égő cigaretta parázsló vége látható fényt és a kamerák által látható infravörös fényt egyaránt kibocsát, így használható pointer fényforrásnak.

Résztvevő kutatók

Ozsvald Eszter, Csík-Kovács Zoltán, Szalai András