PadLock

"Biztonsági zár iPadhez"

Szoftverünk figyelmeztet iPad™, iPhone® vagy iPod® eltávolításakor

Letöltés

A PadLock szoftver folyamatosan figyeli, hogy mobil eszközeid hozzá vannak-e csatlakoztatva a számítógépedhez. Ha valamelyik eszköz USB kábelét kihúzzák, egy hangos, szirénázó hangjelzés szólal meg.

Támogatja az iPadet, az iPhone-t és az iPod-ot is. Sőt, egyszerre többet is!

Rendszerkövetelmények

A szoftver futtatásához szükséges egy Mac számítógép beépített vagy külső hangszórókkal.
A szoftver jelenleg Mac OSx 10.6 operációs rendszer alatt fut.

Hogyan működik?

Indítsd el a PadLock alkalmazást. Csatlakoztasd a mobil eszközödet vagy eszközeidet (iPad/iPhone/iPod) a számítógéphez a saját USB kábeleikkel. Klikkelj a lakat ikonra (Lock) az eszközök figyelésének elindításához. Ha bármelyik eszközt lecsatlakoztatják a számítógépről (azaz kihúzzák az USB kábelt) szinte azonnal megszólal egy hangos, szirénázó hangjelzés.

Hogyan állítható le a hangjelzés?

Vagy csatlakoztasd vissza az eltávolított mobil eszközt (iPad/iPhone/iPod) vagy a szoftver ablakban klikkelj a lakat ikonra (Unlock) a védelem feloldásához. Ilyenkor a figyelmeztető hangjelzés hamarosan abbamarad.

Hogyan élesíthetjük újra az eszközök figyelését egy esetleges riasztás után?

Az eltávolított mobil eszköz (iPad/iPhone/iPod) visszacsatlakoztatása után az eszközök figyelése automatikusan újraindul.
A hangjelzés szoftverben történt leállítása után a lakat gombra való kattintással indítható újra a védelem.


A szoftver jelenlegi korlátai

Kérjük vedd tudomásul, hogy az alkalmazás jelenlegi állapotában nem kínál jelszavas védelmet. A figyelmeztető hangjelzést bárki kikapcsolhatja, aki hozzáfér a számítógéphez: vagy a védelem kikapcsolásával vagy a programból való kilépéssel. Ezen felül egy fülhallgató csatlakoztatásával a hangjelzés szintén némítható.

Mindezekből az következik, hogy a számítógépet úgy kell elhelyezni, hogy illetéktelenek ne férjenek hozzá, ellenkező esetben a védelem igencsak gyenge... és még a gépedet is megfújhatják.

A PadLock története

A szubjektív térképezés munkánkat kiállítottuk a legutóbbi Nyílt napunkon. Ekkor az iPadet egy kézbevehető, multitouch beviteli eszközként használtunk, hogy egyszerre több pontot megjelölhessünk Budapest térképén. A város térképe a bejelölt pontoknak megfelelőn torzult.

Amikor a munkát installáltuk, rájöttünk hogy valahogy azért mégiscsak védenünk kellene az iPadet, nehogy valaki meglépjen vele. Mivel az iPaden nincs hely a Kensington lock csatlakoztatásához, ezért kezdetben eléggé tanácstalanok voltunk... Hogy mehetünk biztosra, hogy senki nem fog elsétálni a csilivili iPaddel?

Ezért írtunk egy kis szoftvert, amely figyeli, ha az iPadet szétcsatlakoztatják a géptől és elindít egy hangos figyelmeztető jelzést. (Kellően idegesítő hangja volt, ezzel sokakat "szórakoztattunk".) Mivel az Ipadet úgyis csatlakoztattuk egy számítógéphez, hogy ne merüljön le, ezért az USB kábel csatlakozást figyeltük a szoftverrel.

Szerzők: Krisztián Gergely, Dániel Feles, Ferenczi Bálint és Attila Bujdosó, Kitchen Budapest.

Kapcsolat:

Letöltés

Felhasználási feltételek

Kódunk elérhető a Creative Commons: Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! 3.0 licensz alatt, az alábbi feltételekkel:

A szoftvert letöltheted és szabadon felhasználhatod, kivéve a kereskedelmi célokat. Továbbá szabadon másolhatod és terjesztheted a kódot a szerzők feltültetésével.

Amennyiben módosítasz a kódon és azt tovább terjeszted, köteles vagy azt hasonló licensz alatt közzétenni.

Felelősség kizárása

A szoftvert bárki csak saját kockázatára használhatja. A szoftvert bármiféle jótállás nélkül, "úgy ahogy van" bocsátjuk rendelkezésre. Semmilyen esetben sem tartozunk felelősséggel különleges, közvetett vagy következményes kárért, illetve bármely használatból eredő kárért.

A szoftver vagy bármely részének letöltésével, telepítésével vagy használatával elfogadod a fenti feltételeket. Klikkelj ide a letöltéshez

Fejleszd tovább, oszd meg, írj nekünk!

Amennyiben van kedved a szoftvert továbbfejleszteni, pl. más platformokra elérhetővé tenni, kérjük tedd meg! Ebben az esetben kérjük a szerzőket hivatkozással megnevezni. Kérünk, hogy küldd el nekünk a továbbfejlesztett kódot, hogy letöltésre elérhetővé tehessük.

Előre is köszönjük, ha beszámolsz arról, hogy hol, milyen körülmények között használtad a kódot.

Kapcsolat:

Az iPad, iPhone, iPod az Apple Inc., bejegyzett védjegyei.

AttachmentSize
PadLock_howitworks.jpg274.94 KB
PadLock_screenshot.jpg74.58 KB