LANdelion (net-pitypang)

Új virágfajt honosít meg a Kitchen Budapest a LANdelionnal – melynek elnevezése az angol pitypang (dandelion) szóból és a helyi hálózatokat jelölő LAN (Local Area Network) szóból ered.

Kábelek újrahasznosításával alakult ki az organikus formájú net-pitypang, melyet a látogatók keltenek életre, fújással. Az egy méter átmérőjű gömbszerű forma fújásszenzorokat rejt.

A szobor passzív állapotban gyengén világít. Amennyiben egy résztvevő ráfúj a szenzorokra, fényjáték látható a net-pitypang felszínén, amelyet hangeffektek és az ágak vibráló mozgása követ.

LANdelion

LANdelion

A felhasználók által átélt élmény régóta a technológiai fejlesztések fókuszában áll. A piaci versenyben bevetett élmény-elemeken túl, az eszközöket és alkalmazásokat társadalmi összefüggésükben vizsgáló műhelyek - mint a KIBU is - fontos kérdésnek tartják az élményekkel (látvány, hang, tapinthatóság, stb.) folytatott kísérleteket. A DIY (do it yourself - csináld magad) kultúra és a UI (user interaction - felhasználói interakció) tervezés konyhai kísérleteinek példája a fújásra fénnyel és hangokkal reagáló, pitypangot idéző munka.

IMGP2224

LANdelion