Lehelet angyal

A karácsonyi utcai vásárok egyik legjellegzetesebb élménye a meleg tea vagy a forralt bor után szánk elött megjelenő leheletangyalka.Az angyalka-automatában megnézheted és megörökítheted a három pillanatig látható felhőn táncoló leheletangyalkáidat.Leheletangyal from KIBU on Vimeo.

A Magyar Telekom karácsonyi fényfestészeti kiállítása idén a Magyar Tudományos Akadémia előtt, a budapesti Roosevelt téren került megrendezésre 2007. december 20. és 2008. január 1. között. Akik ott jártak, találkozhattak a süncsibe formájú, leheletből angyalt generáló szerkezettel.

Hogyan működik?

A szerkezet szájába érzékelőket szereltünk (alkoholszenzor, mikrofon), gyomrában pedig ultrahangos párologtatókészülék, ventillátor, projektor, egy Mac-Mini és egy Arduino kapott helyett. Egyik oldalára pedig használati utasítás és mms-küldésre alkalmas gombok kerültek. Ha látogató meghatározott ponton belefúj a sün szájába, akkor felszálló gőzben megjelenik egy angyal, amely pár pillanatig látható, majd csillagfelhő kíséretében elillan. Minden ember más és más, személyreszabott angyalt tud létrehozni, amelyet egy erre irt program generál. Az alkoholt is tartalmazó lehelet hatására furcsa, állatformájú angyalok tűnnek elő.

Próbáld ki!

1. Lehelj bele az angyalka-automata szájába!
2. Nézd, hogyan nő ki angyalod az angyalmagból!
3. Tárcsázd a számodat, és megkapod MMS-ben angyalkádat!