EatUp

Résztvevők: Ula Kowal, Justyna Brząkalik, Anna Cséfalvayová, William Speed

A projekt célkitűzése egy olyan szolgáltatás megtervezése, amely lehetőve teszi az emberek számára az étkezés és főzés örömeinek megosztását. Egy honlap (pl. eatup.com) tenné lehetővé a felhasználók számára a tervezett alkalmak böngészését környéktől, résztvevők számától, illetve a tálalt ételtől függően. A tagok saját alkalmakat is létrehozhatnak, új embereket ismerhetnek meg az ízlésüknek/étvágyuknak megfelelően.

Az internet nemcsak a digitális információk és adatok megosztását szolgálhatja, hanem elősegítheti a valós élmények vagy kézzelfogható dolgok megosztását is a valós életben. Az együtt főzés és étkezés lehetőséget nyújt felszabadultabb ismerkedésre és társalgásra, nemcsak a saját baráti körünkön belül. Az online kommunikációs csatornák (weboldal és mobil alkalmazások) segítségével az EatUp! személyes és izgalmas találkozásokat közvetít.

Egy személyre főzni egyszerre unalmas, időigényes és költséges. Az "eatup" fő célja tehát egy olyan hálózat kialakítása, amely kapcsolatot hoz létre olyan emberek között, akik szívesen megosztanák ételüket másokkal, vagy egy-két hozzávalóval hozzájárulnának egy közös vacsorához. Az "eatup.com" honlapja lehetőséget ad vacsoránk gyakorlati és ízlésünk virtuális megosztására.

A felhasználó eldöntheti, hogy házigazdaként szeretne létrehozni egy eseményt vagy megkeresheti a legközelebbi tervezett találkozót terület, a résztvevők száma vagy pl. az ízvilág szerint. Minden alkalom után a felhasználók osztályozhatják az ételt, de a résztevőket és magát a házigazdát is.

A weboldal lehetővé teszi a tagok számára új barátok keresését közös ízlés szerint, valamint receptek és tapasztalatok cseréjét. A rendszer része lehet egy letölthető mobil alkalmazás is, amely közeli események keresésére alkalmas.

Házigazdaként a felhasználó eldöntheti, hogy az alkalom nyilvános vagy csak zártkörű társaság számára van meghirdetve. Dönthet arról is, hogy egy kész ételt szeretne-e megosztani, vagy csak hozzávalókat, és így alkalom nyílik a közös főzésre is.

Ez a projekt a MOME 2010-es kurzushetén, a Share-elsz vagy like-olsz? kurzus keretein belül készült.