Versbab

A Versbab egy pici, okos és szerethető tárgy, burkolatán nyomógombbal, LEDdel és fotoszenzorral. Egyszerre tanulékony és játékos, egy-egy vers vagy személyes üzenet tárolására alkalmas. No és persze egy valódi hős, hiszen megtalálva a kapcsolatot az irodalom és az új média között, morzejelekkel segíti visszatalálni felhasználóit a versekhez. A verseket megtanulja, és egészen addig "mondja", míg valaki meg nem fejti és újat nem helyez el rajta.

babkészítés folyamata:

Miért készült?

Mi szeretjük a verseket. Érdekel minket az is, hogy hogyan találunk kapcsolatot az egyes művészeti területek között, lehetőleg minél sokrétűbb módon.
Különleges környezetbe helyezve az üzeneteket próbáljuk felhívni a figyelmet a versek újrafelfedezésére.

Használata

Nyomd meg kétszer a Versbab "hasát" ott, ahol a LED kiáll belőle. A zölden világító kis LED-ből olvasható ki a morzejeles vers. Fejts babot, vagyis fejtsd meg, mit rejt a morzesor!

(Ha nem ismered a morzeábécét, töltsd le a netről a Bab2Vers.exe (PoemDecoder) 1.0-át, indítsd el, majd tartsd a villogó babot a webkamera elé. Az alkalmazás ki fogja írni a verset a képernyőre.)

Egy laptop segítségével megtaníthatod új versre és akkor a te szövegedet villogja egészen addig, míg valaki egy újabb verssort helyez el rajta.

Jelenlegi állapot

Az első prototípusok tesztelése után jelenleg a második szériás babokon dolgozunk, melyek gyorsabbak és okosabbak (több karaktert lehet rájuk feltölteni, kevesebb idő alatt) és egymással is tudnak kommunikálni.

Résztvevő kutatók

Ozsvald Eszter, Sík Eduárd, Boros Judit, Gergely Krisztián, Tóth Lajos, Csík-Kovács Zoltán

Versbab honlapja

versbab.kibu.hu