Bircsák Eszter, kurátori programok

Eszter a KIBU megnyitásától a csapat tagja, elsőként mint koordinációs asszisztens dolgozott, 2008 szeptemberétől a KIBU oktatását szervezi 2009 júniusától a projektek supervisor-i tevékenységével bővítve.

2002-ben az ELTE magyar szakán szerzett diplomát, 2007-ben a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen diplomázott művészettörténetből.

1998-1999-ben a Nádor Galériában, majd 2001-ig a Godot Galériában dolgozott. 2002-től 2006-ig a Trafó Galéria aszisztenseként magyar és nemzetközi kiállítások, workshopok és egyéb művészeti projektek megvalósításában vett részt. 2006-2007 között pedig a székesfehérvári Szent István Múzeum művészettörténésze volt. Képzőművészeti munkája mellett, több kulturális projektben részt vett (pl. ARC projekt kiadvány szerkesztő, Temp’‘s D’images zsűri), az új média (képző)művészeti megjelenése az egyik fő kutatási és érdeklődési területe.

Eszter blogja

KIBU katalógus 2010! Tervezz a Kitchen Budapestnek!

Keressük a 2010-es KIBU kiadvány grafikusát!

Pályázatot írunk ki a KIBU projektjeit, megjelenéseit, együttműködéseit és oktatási programját tartalmazó katalógus tervezőgrafikusi posztjára! Gyere, ha úgy érzed, te tudod legjobban megtervezni, mit is csinálunk!

KIBU a berlini CHB-ban!

Talking Flowers, Opera Looper és No Copy Paste június 5-én este a berlini CHB-ban (Collegium Hungaricum Berlin), a Tudományok Éjszakájának keretében.

Ha Berlinben jártok, gyertek, mert mindkét projektünk kipróbálható és a performansz az egyik legmeditatívabb és legköltőibb technológiai alapú előadásunk!

További info:

Live coding performansz

2010. május 27-én, csütörtökön este 7 órától Live coding performansz a KIBU-ban!

Az esemény egy a programozást előadói eszközként alkalmazó kísérleti audiovizuális performansz.

Résztvevő kutatók: Csík-Kovács Zoltán, Feles Dániel, Gergely Krisztián, Nagy Ágoston

KIBU katalógusok letölthetők!!!

A KIBU eddigi katalógusai pdf formátumban elérhetőek a következő linkeken. KIBU 1 év és KIBU Summer
Akinek nem jutott azért, aki támogatja a természetet, annak pedig azért :)

Nyílt Stúdió nap a Design Hét keretében!

Kitchen Budapest
2009. 10. 06. kedd, 10.00 – 18.00

Versbab-szépségverseny, multi touch-szavazás, 3D malom, játékos nyelvtanulás, Budapest kaliforniai szemmel, speciális kódrendszer, londoni és New York-i munkák

Első alkalommal csatlakozik a KIBU a budapesti Design Hét Nyitott Stúdiók programjához. Egy napon át megtekinthetők és kipróbálhatók a a KIBU legújabb munkái. Látható a 2009. szeptember végi, londoni TENT kiállításon debütált Datafizz installáció és a napokban, a New York-i Brooklyn Museumban sikert aratott Opera Looper. Ismerkedj projektjeinkkel AR (augmented reality) kódok segítségével.


Az esemény a Design Hét 2009 hivatalos programjának része.