Sipos Melinda, programtanácsadó

Budapesten élő és dolgozó művész, interaction designer, és a Kitchen Budapest médialabor programtanácsadója.

Tanulmányait Székesfehérváron kezdte, üveg szakon diplomázott Budapesten, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen, majd egy posztgraduális képzésben vett részt Párizsban (École Nationale Superieure de Création Industrielle), új média szakon.

A KIBU programtanácsadójaként a kollaborációs munkamódszer, a diszciplinák közötti átjárás és együttműködés feltételeinek megteremtését és a folyamatos inspiratív közeg fenntartasát tekinti legfőbb feladatának.

smeli blogja

Beyond Data Lab a Lift konferencián!

Abban a megtiszeltetésben lehetett részünk, hogy meghívták a Beyond Data workshopot a minden évben fantasztikus Lift konferenciára Genfbe. A konferencia résztvevői Ferenczi Bálint és Bujdosó Attila vezetésével térképezték fel a "data embodiment" téma lehetséges új irányait.

Hétvégére: KIBU a Holland Design Napokon!

A Magyarország szubjektív atlasza c. könyv ihlette kiállítás megnyitója az Európa Pontban. Beyond Data Lab, a Kitchen Budapest és a Baltan Laboratories közös kutatási projekt eredményeit bemutató kiállítás és előadás a Holland Design Napokon (WAMP, Millenáris Park).
Vasárnap, 2011. november 6.

Duncan Speakman és Émilie Grenier záró előadása ma Bristolban

Emilie Grenier és Duncan Speakman közös projektjüket a 'We Are Forests'-et négy szervezet együttműködése révén hozták létre. Ez ad sajátos jelleget ennek a rezidencia programnak: a munka elkészítése az együttműködésben résztvevő helyeken zajlott sorban egymás után. A bristoli Pervasive Media Studio-ban kezdték, folytatták az amszterdami Netherlands Media Arts Institute-ban és a 5daysoff fesztivál alatt, az utolsó állomás pedig a Kitchen Budapest volt.

Lesz-e medialab Lublinban?

Művészeknek, kulturális menedzsereknek, egyetemi hallgatóknak, kurátoroknak tartott Sipos Melinda előadást a KIBU-ról 2010. december 2-án. A meghívás az Atomok és Bitek című eseménysorozatba illeszkedett és aktualitását a helyi kulturális élet egy elszánt csoportjának medialab alapítási szándéka adta. Melinda a KIBU felépítéséről, tevékenységéről, munkamódszeréről és projekjeiről mesélt részletesen.

Chrzelice Medialab indul!

Alek Tarkowski (Creative Commons Poland) és Marek Filiciak (SWPS) kezdeményezésére és a helyi Ortus alapítvány segítségével "ideiglenes medialab"-bé alakul a Chryelice-i kultúrház 2010. augusztus 12 és 16 között.