Kutatók

Balla A. Benjamin

Benji 2009-ben végzett a MOME üveg szakán. fúr - farag - külsőt kölcsönöz

Balogh Eszter

Eszter 2011 őszén csatlakozott a KIBU-hoz, hogy GUI/UX téren erősítse a csapatot.
Korábban londoni reklámügynökségeknél mobile appeket és site-okat tervezett, amit időnként még mindíg csinál.

Csík-Kovács Zoltán

A MOME vizuális kommunikáció szakon végzett, ezt megelőzően filozófia és programozó matematikus szakon tanult az SZTE-n.

A legtöbbet a Nighmo (Home Moonlight) projekten dolgozott. Ez a projekt egy régi álma volt, amely a Kitchenben tudott megvalósulni. Igaz, hogy legelőször teljesen másképp képzelte el, viszont ami végül megvalósult, arról álmodni sem mert volna.

Csortán Beáta

Besz 2011-ben végzett a BME-n, ahol az Ipari terméktervező mérnök MSc szakon tanut.
Terméktervezőként törekszik a valós problémák utáni kutatásra és azok megoldására. Érdekli az alternatív energia felhasználás és a DesignForAll szemlélet.

behance.net/csrtnbeata
csrtnbeata.wordpress.com

dr. Lukács Manuéla

http://lukacsmanuela.wordpress.com/
Manuéla az ELTE Állam-és Jogtudományi Karán 2008-ban jogászként végzett.
Párhuzamos képzésben politológia szakon egy évet tanult.
Első találmányát az univerzális korcsolyát 14 évesen nyújtotta be a Magyar Szabadalmi Hivatalba.
Közel tíz év alatt 10 bejelentett szabadalom, 4 használati minta és 12 minta családban 79 formatervezési minta megalkotója.
tovább>>

Forgács Simon

Web & IA designer, boldog Start-Up alapító, Start-Up Chile program résztvevő és Prezi Evangelist Intern.

Hajdu Gáspár

Gás építészmérnökként végzett a BME-n.
Ezekre a keresőszavakra jön elő: építészet, fotózás, videózás, 3D, programozás, live coding, beton.
Szereti a kockákat és a gombákat.

Kiss László

Budapesten élő művész és jelenleg a Kitchen Budapst senior kutatója. A cambridgei Anglia Ruskin Egyetemen szerzete a diplomáját Kreatív Zene Technológia szakon. Célja, hogy fény-, hang- és gépek használatával megváltoztassa az elme és a világ közötti kapcsolatot amellyel az kölcsönhatásba lép. Dizájner, gondokodó és programozó hangplasztikus.

Papp Gábor

Informatikus, érdeklődése középpontjában a szoftverművészet áll, a szoftverek kulturális hatásaival foglalkozik.
http://mndl.hu/

Paróczi Zsombor

’87-ben látta meg a napvilágot Pécsett, unaloműzésként letolt egy óvodát, egy általános iskolát és egy gimnáziumot, idő közben pedig megjött az ingere a számítógép nevezetű csodához, azon belül is a programozáshoz. Jelenleg a BME mérnök informatika szakán doktorandusz.

A fő kutatási témája a kép- és videofeldolgozás, ez főként tartalmi elemzést, tárgyak detektálását, felismerését és követését jelenti. Ettől független problémáknál is mindig élvezettel tölti el, ha ötleteket konvertálhat működő programokká, vagy fordítva.

Sirály Dóri

Munkaidőben szabadúszó grafikus, vizuális kommunikátor, tanár, tanuló, kamasz fiú anyukája, háziasszony:), szabadidőben lovas, fröccsös, táncolós.
Ez mind, és még sok más, ami most nem jut eszembe.

www.siralydesign.hu

Szucher Krisztián

Krisztián villamosmérnöknek tanul a Műegyetemen, ebből kifolyólag kütyü és tech oldalról igyekszik támogatni a KiBu-ban zajló kutatási projekteket.
Előszeretettel játszik billentyűs hangszereken, nagy terve a zenei elektronikában valami újszerűt alkotni.

Korábbi vendégkutatók

Christopher Baker

Christopher egy igazi művész, akinek munkáiban minden, a városi teret érintő társadalmi, technológiai és ideológiai mozzanat, hálózat összekapcsolódik.
http://christopherbaker.net/

Fran Castillo

Fran építész és interakciótervező Spanyolországból. A tudomány, művészet és technológia átfedő területeivel foglalkozik, érdeklődési körének fókuszában a Nyílt energia koncepció keretében egy valós idejű energiafelhasználás vizualizáció megvalósítása áll.

francastillo.net

Harald Haraldsson

Harald Haraldsson a Wonwei alapítója. Kóddal, dizájnnal, filmekkel és pénzügyekkel foglalkozik.

Loes Bogers

Loes Bogers jelenleg rezidens művész a KIBU-ban. Loes (program)kódban, mozgásban és szavakban fejezi ki magát legszívesebben, munkái a városi térben megosztott, közös élményekkel foglalkoznak: emlékekkel, hangokkal, mozgással és játékkkal. MA diplomáját Interaktív Média szakon a londoni Goldsmiths College-ben szerezte, BA-t az Amszterdami Egyetem Média és Kultúratudomány szakán végezte, médiaművészetet tanult a Sydney Műszaki Egyetemen. www.loesbogers.com

Stephen Eakin

http://stepheneakin.com

Stephen vizuális művész Kalifornia Stockton városából.
Korábbi tevékenységi területe vegyes technikájú szobroktól interaktív videó installációkig terjed. Mostani munkájában identitásunkkal, az elmúláshoz való viszonyunkkal, és ezzel kapcsolatos filozófiai kérdésekkel foglalkozik a szobrászat és az interaktív média eszközeivel.

Koordináció

Winkler Zsolt, ügyvezető igazgató

Zsolt 11 éve dolgozik a Magyar Telekom Csoportnál, pályafutását a mobil szolgáltatások területén kezdte. Többek között tagja volt az MMS hazai implementációját végző csapatnak, majd később az integrációs projekt iroda munkatársaként támogatta a Magyar Telekom Csoport újjá alakulását.

Az utóbbi időben a Stratégiai és üzletfejlesztési területen dolgozott, kiemelten az üzletfejlesztés és média-átalakítás területén.

Bujdosó Attila

Attila a kutatói projektet felügyeletét látja el és a kutatók munkáját koordinálja.

Attila vérbeli építész, bár ha rajta múlna, az épületek 2D-s rasztergrafikus képek lennének, és Photoshoppal terveznék őket. Különösen érdekli a technológia és kultúra egymásrahatása. Kávé-, nagyváros- és internetfüggő, nem szeret unatkozni.

www.bujatt.com

Bircsák Eszter, kurátori programok

Eszter a KIBU megnyitásától a csapat tagja, elsőként mint koordinációs asszisztens dolgozott, 2008 szeptemberétől a KIBU oktatását szervezi 2009 júniusától a projektek supervisor-i tevékenységével bővítve.

Sipos Melinda, programtanácsadó

Budapesten élő és dolgozó művész, interaction designer, és a Kitchen Budapest médialabor programtanácsadója.

Nemes Attila, programtanácsadó

Attila a Kitchen Budapest programtanácsadója.

Korábban a Kitchen Budapest kommunikációs és stratégiai vezetőjeként dolgozott, a stratégiai fejlesztésért, globális kommunikációért, valamint a nemzetközi kiállítási és design vásárokon való megjelenésért felelt.

Ferenczi Bálint

Bálint a Research divízió vezetője. Előtte kutatóként kezdte a KIBU-ban, és interaction designerként ügyködött. Szabadidejében mentális modellekkel játszik, bármi is legyen az.

Dr. Darányi András, komm. & soc. med. tanácsadó

András kommunikációs izé a KIBU-ban. Korábban a Pesti Est főszerkesztője, az Est Média Csoport kreatív tanácsadója, majd a Next Wave által készített első magyarországi közösségi média kutatás munkatársa és szerkesztője.

Simon Dóra, koordinátor

Dóri angol-kommunikáció szakon végzett 2007-ben. Azóta is tart az angol- és könyvmániája.
2010 januárjában csatlakozott a csapathoz mint koordinátor, és elsősorban a kutatók munkájának és a KIBU működésének gördülékenységéért felel.

Bogár Bence

Ha tagfelhő lenne: kreativitás, produktivitás, álom, ötlet, hit, tudás, csapat, kapcsolat, startup. Ha idézet lenne: Challenge the status quo! Viszont nem tagfelhő és nem idézet, hanem a startup divízió vezetője.

Tanácsadók

Somlai-Fischer Szabolcs

Szabolcs (angolul gyakran Adam) a KIBU egyik alapítója, a 2009 óta pedig a senior tanácsadója.

Halácsy Péter

HP villamosmérnökként végzett a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, jelenleg a Média Oktató és Kutató Központ médiamérnök kutatója, tanársegéde. Hobbi szinten, mérnöktől ritka érdeklődésből foglalkozik a hálózati kommunikáció társadalmi aspektusaival, de azért az internetes világban jobban szereti magát alkalmazásfejlesztőnek gondolni. Régebben dolgozott a NAVA, az NDA, a vizsla kereső, az origo szerkesztőségi rendszerének alakításán.

György Péter

Esztéta, médiakritikus; egyetemi docens. Kutatási területe a 20-21. századi magyar művészettörténet - különös tekintettel az avantgárdra -, a kortárs művészet elmélete és gyakorlata, illetve az új média kulturális összefüggései. 12 könyv és több száz tanulmány, kritika, politikai publicisztika szerzője.

Nina Czegledy

Nina Czegledy médiamûvész, kurátor és író, számtalan nemzetközi projekt résztvevõje, fesztiválok, fórumok, mûhelyek szervezõje és elõadója világszerte.