Nyílt Stúdió nap a Design Hét keretében!

Kitchen Budapest
2009. 10. 06. kedd, 10.00 – 18.00

Versbab-szépségverseny, multi touch-szavazás, 3D malom, játékos nyelvtanulás, Budapest kaliforniai szemmel, speciális kódrendszer, londoni és New York-i munkák

Első alkalommal csatlakozik a KIBU a budapesti Design Hét Nyitott Stúdiók programjához. Egy napon át megtekinthetők és kipróbálhatók a a KIBU legújabb munkái. Látható a 2009. szeptember végi, londoni TENT kiállításon debütált Datafizz installáció és a napokban, a New York-i Brooklyn Museumban sikert aratott Opera Looper. Ismerkedj projektjeinkkel AR (augmented reality) kódok segítségével.


Az esemény a Design Hét 2009 hivatalos programjának része.


Versbab

küklopsz versbabok szépségversenye

A versbab, egy cserebogár méretű eszköz a burkolatán nyomógombbal, LED-del és fotoszenzorral. Egy-egy vers és személyes üzenet tárolására alkalmas. Célja azonos a postapalackéval, kivéve, hogy a postapalackban palackpostát tartunk, a versbabban pedig babverset. Szavazz a legcsinosabb babra!

Multitouch

érintőképernyős tévé, design szavazással

A közösségi érintőképernyőn kezével, ujjaival léphet akár egyszerre több érdeklődő is kapcsolatba a vetített tartalommal. A technológia az utóbbi időben az Apple iPhone és a Microsoft Surface miatt a
figyelem központjába került, de már a ‘80-as évek óta foglalkoznak ehhez kapcsolódó kutatásokkal és fejlesztésekkel. Ezúttal a korábban megalkotott Multitouchból új, hordozható prototípust fejlesztünk.
Válaszd ki, melyik a legvagányabb!

BABBL

játékos nyelvtanulás mobilon

Fotózd be a szót, felismeri a szoftver és vicces-vérengzős nyuszis játékkal megtanítja neked. Az idő során kiépül és egyre nő saját szótárad.

Opera Looper

opera hack

2009. október 3-án New York Brooklyn Museumában mutatkozott be az Opera Looper, mely a budapesti Design Napon látható. A látogatók érintőképernyős készülékek segítségével hozhatnak létre dinamikus
hang- és képkompozíciókat.

Datafizz

valós és virtuális buborékok

A 2009. szeptember végi, londoni Design Hét keretében megrendezett TENT London kiállításon zajlott a Datafizz installáció premierje. Halakkal és növényzettel teli akvárium reagál élőben a személyes adatok folyamatos áramlására – melyet az online és offline világ közötti mozgás generál.

3D malom

malomjáték 10 főre, 3 dimenzióban

A 3D malom egy új típusú térbeli látást fejlesztő készség játék. Újdonsága, hogy nemcsak vízszintesen lehet a bábukkal haladni, hanem lehetőség nyílik a szintek közötti vándorlásra is, nehezítve így a játékos helyzetét. Játszatok egyszerre 10-en malmot!

21 nap

Budapest kaliforniai szemmel

Jason Dunne, kaliforniai vendégművész legfrissebb, Budapest ihlette, egyedi fotóanyaga, mely 21 napon át készült a város különböző
helyszínein. Jason olyan tárgyakat, hangokat, képeket rögzít, amelyeket a töredezettség és az újjáépítés, a széttört terek és az építészeti elméletek ihletnek.