Tokióba utazunk - 100% Design

Először a 100% DESIGN TOKIO történetében, magyar standdal nyitott meg a világ legnevesebb szakkiállítása Japánban!

2008. 10. 30. – 11. 03. közt a KIBU standján a kutatók által tervezett legfrissebb design darabokat mutatjuk be: a pendrive-ot rejtő festett hímes tojást, ami kulcstartó, mobiltelefon-dísz, sőt fülbevaló formájában is kapható, egy kedves éjjeli társat, Nighmot, aki derengő fényben tartja a lakást, ha moccan gazdája, és a G-mouse-t, ami egy fittball labdára adaptált gumiszerkezetet, mellyel az asztali egér helyettesíthető.

100% Design Tokio

Az első 100% Design kiállítás Londonban került megrendezésre 1995-ben, ahol azóta is évente, szeptemberben mutatkozik be a design színe java, a város teljes területét átfogó kiállításokon, vásáron, eseményeken keresztül, a palettát szélesíti a Design Week, mely a kiállítással egy időben zajlik Londonban számos kapcsolódó rendezvénnyel.
Tokió 2005 óta rendezi meg szintén évente nemzetközi eseményét a 100% Design Tokiot, mely 2007-ben közel 100 000 fős látogatottságnak örvendett.

Hímes

A hímessel a tervező szándéka egy a tradíció és high-technológiát ötvöző tárgy megalkotása volt, melyhez alapul a húsvéti hímes tojás hagyománya és ornamentikája, valamint a minden háztartás alapkellékét képező pendrive szolgált. Házasságukból egyedi, olcsó és rendkívül eredeti kollekció született: színes, kézzel festett, tojásdad pendrive-ok, melyek fülbevaló, kulcstartó és mobiltelefon-dísz változatban debütálnak a tokiói kiállításon.

Nighmo

A Nighmo egy kedves, bütykös tárgy, mely figyelmes, éber lakótársként lágy fényt ad éjszaka a mosdóba botorkálóknak. Érzékelőjével figyeli gazdáját, a mozgásra csúcsai finoman kivilágosodnak, majd elhalványulnak. Így nincs szükség sokkoló, szemfájdító fényre, és lakberendezési elemnek sem utolsó. Minden otthoni lámpával ellentétben vezetékek nélkül, bárhol elhelyezhető a térben.

G-mouse

A G-Mouse egy gumipántokkal körbefont fittball labda, mely az asztali egeret helyettesíti. A csípő előre-hátra, jobbra-balra történő mozgatásával irányítható a kurzor a képernyőn. Mint ülőhely, a fittball labda ismert jótékony hatása érvényesül, egyenesen tartja a gerincet, kerek formájával pedig állandó mozgásra készteti használóját.

A KIBU projektvezetőivel 2008. november 9-től egyeztethető interjúidőpont, melyre előjegyzést Szépvölgyi Viktóriától kérhet a viki@kitchenbudapest.hu e-mail címen.