3 'Rendkívüli Megbízatás' Budapesten

Egy hét alatt 3 eseményben is részt veszünk 'rendkívüli megbízatás' témában új rezidens művészünk, Andrew Gryf Paterson segítségével.

Andrew 1 hónapot fog itt tölteni nálunk, kutatva a fogalmi és történelmi elemeit, kereteit a kölcsönös nagykövetségi küldetéseknek, többek között például a diplomáciai hálózati kapcsolatok történelmét, nagyköveteket, szerepeket, a nagykövetségek feladatait és azokat a diplomáciai szolgáltatásokat, amit kínálnak.

Természetesen előnyét élvezve annak, hogy egy olyan médialabor keretein belül teszi mindezt, mint a KIBU, ami a kísérleti interakciós design, médiaművészet és technológia témakörökre teszi a hangsúlyt, figyelembe veszi ezeket a témákat is.

'Diplomáciai Szolgáltatás' vita est/szeminárium

2008. Szeptember 12, péntek, 15:00-18:00
Kitchen Budapest média labor, IX. Ráday u. 30 (Biblia köz)

Ez a szeminárium megvizsgálja a 'rendkívüli megbízatás' fogalmát - kiegészítve a Képzeletbeli Határ Akadémia workshopot Skopjéban.
Felkutatjuk egy nagykövetség diplomáciai szolgáltatásainak fajtáit, amit független és mobilis csoportoknak nyújtani tud.

Bővebb információ:
http://www.specialembassy.info/

...................................................................................................................................................................................................

Transz-Európai 'Kerítés Mászó' Csúcstalálkozó 2008

2008. Szeptember 14, vasárnap, 14:00-
Kitchen Budapest média labor, IX Ráday u. 30 (Biblia köz)

Készülj egy egységes transzeurópai kerítés mászó túrára, kerülj fizikai közelségbe kerítésekkel, akadályokkal, korlátokkal, falakkal és minden olyan létesíménnyel, melyeket terek elválasztására használnak! Ez a találkozó igazából egy ünneplés és egy tevékeny tanulmány 'Hogyan építsünk akadályt?'-t témában. Szeretheted vagy utálhatod; mászhatsz egyedül vagy csapatban. A cél nem az, hogy megsemmisítsük és/vagy áthatoljunk a határon, hanem hogy a felszínre hozzuk, megtagadjuk, megmásszuk és felülemelkedjünk rajta.
Este 8-kor fontolóra vesszük, hogy becsatlakozzunk-e egy tömeges online mászó konferenciába.

Bővebb információ:
http://irational.org/fence/

...................................................................................................................................................................................................

'Fejlődő Szervezett Hálózatok: A 'Rendkívüli Megbízatás' elképzelt példája'

2008. Szeptember 25, csütörtök, 16:30
Közép-európai Egyetem, Média és Kommunikáció Tanulmányok Központja, V. Nádor u. 11.

Andrew fog beszélni a 'rendkívüli megbízatás' kutatási projektről és a hasonló jellegű 'Elképzelt Határ Akadémia' tevékenységről.

Bővebb információ:
http://borderacademy.org/
http://www.cmcs.ceu.hu/