BEST Summer Course 2008

A nemzetközi BEST (Board of European Students of Technology) budapesti csoportja minden évben több nyári egyetemet, workshopot szervez, melyre a világ több országából jönnek egyetemisták. A BEST Budapest kurzusának már tavaly nyáron is a Kitchen Budapest adott otthont (Pimp My Gadget workshop), ahogy most is július 21-29-ig.

A tavalyi, sikerrel lezajló kéthetes workshop motiválta a KIBU kutatóit, hogy idén ismét ide szervezzék a nyári egyetem akadémiai részét, az esemény helyszíne pedig ismét a Kitchen Budapest laborja a Ráday utcában.

Az idei workshop témája a lokatív média egyre hangsúlyosabb megjelenése a mindennapi életünkben.
A lokativ média egy új fogalom, amely az eredetileg katonai célra fejlesztett helyfüggő szolgáltatások kulturális, városi térben való megjelenésevel, lehetőségeinek felkutatásával foglalkozik.

A két hetes kurzus célja, hogy a résztvevők megismerkedjenek a lokatív média technológiai hátterével valamint új-médiás aspektusaival. A kurzus végére minden csapatnak egy hasznos, de humoros helyfüggő szolgáltatás prototípusát kell elkészíteni, a feladat ugyanakkor lehetőséget teremt arra, hogy megismerják Budapestet és bepillantást nyerjenek a hazai kultúrába.

Miről szól?

A KIBU a workshop 6 napos akadémiai részéért felel, melyben lesznek szakmai előadások, írányított ötletelések és csapatmunka.

A 6 napban szeretnénk az érdeklődőket megismertetni a GPS és az RFID technológiák hátterével, a mobil programozás (Mobile Processing, J2ME) alapjaival, néhány hasznos technológia gyakorlatával (Maps API-k használata, Arduino programozása, stb.), valamint a projektmunka hatékonyságával és élvezetével. Terveink szerint a kurzus programját nemzetközi vendégelőadók is színesítik.

A hvg.hu cikkezett is a lokatív médiáról, a KIBU-ról és Jeff Knowltonról.