Autoremixer

Az Autoremixer egy automatikus mixelőszoftver, ami 3-4 számból készít egy újat.

Miért készült?

Az egész ötlet abból indult ki, hogy szerettünk volna egy olyan keverőprogramot, amihez nem kell előre letárolt mp3, vagy más audió formátum, csak egy hardver, amit, ha elindítunk, akkor 4-5 rádió állomásból nyeri a megfelelő hangmennyiséget. Azaz egy rádióállomás alapján hozza létre úgy a zenét, hogy a többi rádiócsatornából vág ki hangfoszlányokat, így egy teljesen új zenét kapunk, de az alap ugyan az. A program elkészítése közben egy új irány bontakozott ki, ami az fm mixer mellett fut, mégpedig az autoremixer. Ez a fentebb említett fm -től annyiban különbözik, hogy nem kell hozzá hardver, csak egy program, amibe bedobáljuk a számokat, és már készíti az új mixeket.

Hogyan működik?

A programba behúzott számokat ütemekre bontja. Az egyes ütemeket tovább bontja apróbb részletekre, majd ezen darabkákat átrendezve átméretezve, állítja elő a kimenetet.

Jelenlegi állapot

A mostani stádiumban magát a szoftvert készítjük el, ami az összes zenei formátumot felismeri, ezek utána érdemes tovább lépni Dsp programozás és az adó - vevő létrehozása felé. Így majd egy szoftveres és egy hardveres változat is lesz, jelenleg a számítógépen futtatható verziót finomítjuk.