Hass, alkoss, programozz I.

2008/06/15 - 10:00 - 2008/06/15 - 16:00

Hass, alkoss, programozz sorozatunk első megmérettetéseként a Kibu egyéves születésnapján Massimo Banzi és Nagy Ágoston Pure Data és Arduino workshopot tart.

Tudnivalók

A workshop angol és magyar keveréknyelven fog folyni, biztos kis olaszos beütéssel.
A workshopra nem kell előzetesen jelentkezni, viszont érdemes pontosan érkezni

Június 15. vasárnap, reggel 10 óra a Millenáris Fogadóban.

Kiknek ajánjuk?

14 és 99 között minden fiúnak és lánynak (14 alattiaknak ugyanebben az idoben egy kid hackers workshop lesz), aki szeretett vagy szeret szerelgetni, barkácsolni. Vagy nem szeret, de kipróbálná. Ha félsz a számítógéptől, akkor is gyere, ez tényleg nem bonyolult. Itt nem informatikusképzésről van szó. Nem kell matek, fizika, elektronika stb. tudás.

A workshop hangulata, hogy mi megmutatjuk és utána ki lehet próbálni. Nincs semmi, ha közben megunod (nem fogod) és felállsz. Ez itt nem az iskola.

Ami kell: egy laptop (vagy két embernek egy), hogy te is ki tudd próbálni. Bicska sosem árt, ha van az embernél.

Kis háttér

A Pure Data egy olyan real-time vizuális programozó környezet, amivel mélyebb és formális programozási tudás nélkül is könnyen lehet hang, videó és grafikai feldolgozást végezni.

Az Arduino pedig egy prototípus készítésre alkalmas mini számítógép, amivel remekül lehet motorokat, hangszórót, lámpákat, ledeket vezérelni és szenzorokat (hőmérő, mozgásérzékelő, alkoholszonda, érintés érzékelő stb.) kezelni.

A workshop alapozó szinten bemutatja a két rendszert és hogy hogyan lehet ezt a két csodalátosan egyszerű és produktív rendszert összekötni. Kis kreativitással megspékelve az embernek az az érzése támad, mintha az egész világ egy legó robot, egy nagy NXT lenne.

Tavalyi Pimp my gadget workshopunk videója

Tavaly Massimo Banzi és Somlai Fisher Szabolcs tartott a mostanihoz nagyon hasonló, csak kicsit hosszabb workshopot.
Az itt készült kütyüket mutatja be ez a videó.


Érdekes kis robot. Semmi értelme feltehetőleg. No ilyen június 15-én is lesz.


Fiatalon érdemes elkezdeni.


Szenzorok be, dob hang ki.