ATTAKK

A !FORRADALOM? című nemzetközi kiállítás látogatója 15 percenként - keretlenul - kép vagy hang üzenetet kap mobiltelefonjára, egy a kiallitas anyagahoz igazodo adatbázisból, melyet egy speciális router küld. A képek, hangok es filmrészletek kapcsolódási pontokat jelentenek Magyarorszag 20. szazadi tortenelmenek forradalmai, lázongásai kozott. Az ATTAKK az 1919, 1956,1989 és 2006. szeptember-októberi eseményeket köti össze, egyezeseket keresve a meghatarozo mozzanatok kozott.
Az ATTAKK-ben a muveszek letamadjak a gyanutlan latogatot, emlekeztetve a fordulopontok hattereben munkalo indulatokra, szenvedélyekre - es szenvedésekre.
Külső résztvevők: Bengt Sjölen és Kútvölgyi Léna

Képek a megnyitóról a Műcsarnokban:
Válogatás a kiküldött üzenetekből:

"Kedvenc projektjeink (ebben alighanem osztozunk a Telekom véleményével is) két mobiltelefon alapú fejlesztés: Haraszti Gina egy átalakított router segítségével bluetooth mobilokra küldött különféle képeket, animációkat és hangüzeneteket. Az ATTAK egy másik kiállításra, a Műcsarnokban csütörtökön megnyílt !Foradalom? című tárlatra készítette, ahol ötvenhattal összefüggő multimédiás üzeneteket kapnak a látogatók..."

RaZo - Kultplay

Fotók: Tóth Judit és Haraszti Gina