Németh Ádám

12 évesen már Commodore 64-esek közti telefonos kapcsolat létrehozását tervezgette. Mostanság internetes (és web "2.0") technológiákkal foglalkozik UNIX alapokon.

Több mint tíz éve internetfelhasználó. 1998-tól Linuxot, 2005-től Macintosh-t használ (most épp egy Macbookot). Első weboldalát még a Commodore 64-esén irta, valamikor 1998 táján, mert akkor még nem volt PC-je. Internetes üzenetküldő-függő, időröl-időre próbál leszokni, de legalább ért hozzá. A webhez is valamelyest. Meg a linuxhoz is. A Révai után (ahol az irodalomtanára, Wenczel Imre, első évben, első órán azzal nyitott, hogy a weboldalán lévő tételkidolgozásokból lehet készülni órára, a 90-es években) előszőr a SZE gazdasági informatikus hallgatója, ott Meyer Dietmartól megtanulja, mi is a közgáz, majd 2003-tól a BME műszaki informatika szakán tanul. Jelenleg dr. Charaf Hassan (BME AAIT) csoportjában tanulja az információs technikákat és eszközöket, vagy ahogy itt hívják, az 1.1-et.

Dolgozott már rendszergazdaként, épített internetkávézót, többször vezetett webes projekteket. 2005 óta van saját fejlesztőcsapata (bár a tagok azóta teljesen kicserélődtek), a jelenlegi csapattal együtt fejleszti a jó-hely.hu -t, ami egy internetmédia órán született. Ideig-óráig (2004 szeptember - 2006 május) a Simonyi Szakkollégium (KSZK) tagja, az újoncképzésért felel.

16 évesen saját szakkört tart (Linux-szakkör), 4 féléven keresztül. 2005 tavaszán levezényel egy 11 héten keresztül zajló, heti 2 óra előadás + 2 óra gyakorlatot magába foglaló rendezvényt, a Webtanfolyamot, az elméleti előadásokat (dizájn, oldalelrendezés, tartalommenedzsment alapismeretek, a web struktúrája, stb) és a gyakorlatiasabb részek egy részét ő tartja, (de az anyag jó része Börcsök József és Domonkos Balázs érdeme). Több kisebb előadás rendezője, résztvevője, előad a New Technology Meetupon, gyakran tart belső prezentációkat a csapatában.

Nyersei nyőleg a Nyugatnál nyelentek nyeg, vagy ha ott nem is, az LKA.hu -n (1996 óta, diákok által üzemeltetett "magadzin"), az adamnemeth.hu -n, és a jabbermania.blogspot.com -on (a Jabber Planet része) biztosan. Publikált ezen kívül levelezőlistákon (egy időben az Agenda Vr3 közösség aktív tagja - van két sora a Vr3 hivatalos kernelében, erre a mai napig büszke - , máskor az iskolai linux-bevezetésről értekezik), a szakkollégium wikijén, vagy épp kutatóként, tanácsadóként más oldalakon, kommentezőként blogokon.