Felvételi szempontok

Jövő héten indul az új site-unk, ahol minden kutatónk bemutatkozik.

Addig is összeírtuk, milyen szempontok alapján választottuk a csapatot. Fontos ismételnünk, hogy számunkra a közösség összetétele és dinamikája volt az első szempont, nem csak az egyéni készségek. Találkoztunk olyan jelentkezővel, aki nagyon sikeres és tapasztalt volt valamilyen szakterületen, de úgy láttuk mi nem tudnánk jól integrálni a csapatba.

A következők voltak fontosak számunkra, együttesen:

* A kutatónak jó ötletei vannak (több is), ügyes a saját szakterületén.

* Bütykölős, csinált már interaktív alkalmazást, saját maga el tud jutni a prototípusig, mások a tényleges kollaborációhoz kellenek.

* Divergens az érdeklődése, de van egy kibu profilba eső érdeklődése, amit spontán mondott.

* Smart company; a munka jövőjéről szóló szakirodalomból(1) átvett tulajdonságok: Design, Story(talk and listen), Symphony(cross disciplinary), Empathy, Play and Meaning. Párat magyarázva: Design, a készség, hogy javaslatokkal reagál helyzetekre. Történet, hogy narratívákkal is tudjon dolgozni. Empátia, hogy megértse, átérezze mások érzelmeit. Ezek általános szempontok, nem köthetőek szakmához.

* Kollaborációs gondolkodás: ha mérnök, nem úgy tekint a designerre, mint aki a végén széppé teszi amit ő csinált. Ha designer, nem úgy tekint a mérnökre, mint aki a végén megoldja amit ő megálmodott és lerajzolt.

* Kontextuális gondolkodás: Érdekli, hogy a technológia, amít készít milyen hatással van azokra akik használják. Érdekli, hogy esztétikai döntéseinek milyen következményei lehetnek.

SFSZ

1.) PINK H., Daniel: A Whole New Mind: Moving from the Information Age to the Conceptual Age