Mobile Hero

A Mobile Hero egy új mobiltelefonra (j2me) írt játék prototípusa, zenén alapuló mobil játék, amiben a kedvenc zenéidet játszhatod le mobiltelefonon. A játék közben látod, melyik gombot kell megnyomnod (vagy nyomvatartanod) és mikor. Ha jól csinálod, kedvenc slágeredet fogod hallani. A képernyőn láthatjuk (a telefon rezgésén pedig érezhetjük) a játék instrukcióit. Persze nem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik...

Miért készült?

A zene alapú videójátékok (vagy ritmus alapú játékok) az elmúlt 5 évben nagy sikert arattak, köszönhetően egyszerűségüknek (csak gombokat kell nyomogatni, vagy ritmusra mozogni), és annak a képességüknek, hogy a felhasználó úgy érezheti, ő maga játssza a zenét (ha elhibázod a hangokat, a zene is megszűnik, a hangok hamisak lesznek, stb.). Egy újabb, jobb interfésszel minden megvan ezekben a játékokban, ami egy bombasikerhez kell. Humor, jó zene, és kihívás.

Hogy működik?

A játék menete a következő: a képernyőn lefelé eső pontokat (hangjegyeket) kell “elkapnod” a hozzájuk rendelt gombokkal. Az egyszerűbb pályákon csak pár billentyűt kell használnod, a nehezebbeken mindet... :)
Mikor egy hangjegy eléri a képernyőd alját, meg kell nyomnod a hozzá tartozó gombot. Ha ezt túl későn/túl korán teszed, vagy rossz gombot nyomsz meg, az hibának számít.
A találatokért pontokat kapsz. A játék során előfordulhatnak kombók is, amelyekkel megduplázhatod pontjaidat.
A cél a Frets On Fire nevű, nyílt forráskódú játék mobil változatának létrehozása. Ez előbbi játékban a számítógéped billentyűzetét használhatod gitárként.

Később, mobilinternettel újabb zenéket, ill. háttereket tölthetsz le egyenesen a mobilodra, és oszthatod meg barátaiddal. Ha nincs mobilinterneted, a zenéket letöltheted a számítógépedre, majd bluetooth-on feltöltheted a mobilodra.
Ha bluetooth-os mobilod van, akkor akár 5 ismerősőddel is játszhatsz majd egyszerre.

Jelenlegi állapot

Ha unalmasak a zenék, vagy nem jelentenek kihívást a pályák, tölthetsz le újakat, és használhatod őket. Egy-egy új zeneszám teljesen új játékélményt ad új külsővel, új háttéranimációkkal, így soha nem fogysz ki az izgalmakból. Reméljük, idővel egyre több zeneszám lesz elérhető a játékhoz, talán a te kedvenceid is.