Lufilab

A luftballonokkal való felfedezéseink két projekttel kezdődtek, a fLight-tal és a Cross connect-tel.

Látva a lehetőségek gazdagságát, ezek a kísérletek lelkessé tettek minket és új utakon indítottak el. Így alakult ki bennünk az igény hogy létrehozzunk egy csapatot, melyet Lufilab-nek kereszteltünk el.

A Lufilab fő vizsgálati területe tehát a közösségi terekben elhelyezett léggömbök másodlagos kommunikációs eszközként való használata emberek közötti interakció segítségével.

Célunk egyrészt egyszerű és szórakoztató kiegészítők létrehozása, másrészt kísérletezés olyan múlékony dolgokkal, mint a fény, a hang és az emberi beszéd. Úgy is tekinthetünk ezekre a tárgyakra, mint egy attraktív és játékos javaslat az emberi test meghosszabbítására.

Résztvevő kutatók

Ramyah Gowrishankar, Lakatos Dávid , Sipos Melinda , Szalai András , Puklus Péter

A Pixelache09-nek köszönhetően lehetőségünk van folytatni a kísérletezést, mégpedig a következő tervekkel:

Hue Jump

A léggömbök közvetlen környezete különböző színű, vízszintes, egymás fölött elhelyezkedő területekre van osztva. A levegőbe engedett lufi aszerint változtatja a színét, hogy éppen melyik zónában tartózkodik.

Burble Post

Ezek a léggömbök (a képregényekből ismert) lebegő beszédbuborék módjára viselkednek, így mindenki rögzítheti a saját, vagy meghallgathatja bárki más hangüzenetét. A lufik színe utal az aktuális állapotukra.