LABtoLAB #4 at PiNG in Nantes

Részt veszünk az európai médialaborok hálózata, a LABtoLAB negyedik találkozóján Nantes-ban. Az esemény a Nantes-i PiNG, a brüsszeli Constant, a madridi Medialab-Prado és a Kitchen Budapest közötti, két éven keresztül zajló együttműködés záró találkozója.

A három napos rendezvényen kerekasztal és moderált beszélgetések keretében jártuk körül a médialabok szerepét abban, hogy az egész életen át való tanulás lehetőségeit megteremtsék, azokhoz hozzájáruljanak. A Kitchen Budapest több tagja részt vett a programon: Nemes Attila a 'Media labs and university : programs-on-demand', míg Sipos Melinda a 'Residency as a lab' beszélgetésben vett részt. Bujdosó Attila wikisprintet kezdeményezett az angol nyelvű Wikipédia "media lab" szócikkének közös megírására, ami kicsit az egész LABtoLAB, és különösen az első budapesti találkozón a média labor fogalmát megvitató beszélgetés összefoglalása.

Ezen felül DIY (csináld magad!) workshopok, projektprezentációk, performanszok és koncertek voltak Nantes-szerte. Különösen szerettük a Bend me, I'm famous, a Mali Motion, a Casper Electronics, valamint Vincent Broquaire: Screen to screen c. performanszát. A részletes program.

AttachmentSize
media lab - wiki sprint.pdf115.3 KB