Next. 5 Fesztivál, Arhus, Dánia, 2008

A Next.5 (Nordic Exceptional Trendshop Festival) az Innovation lab által szervezett innovációs kiállítás és trendshop volt az Arhus-ban, Dániában.

A kiállítás összesen 3 napig tartott, április 4-6 között.

Első nap - konferenciák, előadások

Első nap különböző konferenciák és előadások kaptak helyet, ahol a “5 minute madness”-ben mi is részt vettünk 5 perces beszámolónkkal.


5 min madness prezentáción a kitchen

Ezen a konferencián a kiválasztott résztvevők bemutatkoztak pár percben az összesen 300 meghívott vendég előtt, akik a legnagyobb fejlesztőcégek képviselői, vezetői és a sajtó voltak.

Prezentációnkon bemutattuk a KIBU-t, valamint a három projektünkről (Mllamp, Home Moonlight és Fénylugas) beszéltünk.

3500-4000 ember

A második és harmadik nap már mi magunk fogadtuk az érdeklődőket a kiállításon, ahol míg a többieknek csak egy kisebb sarok, nekünk egy egész kiállítóterem jutott.

Sok arrajáróban az előző nap tartott prezentációnk keltett érdeklődést, azért néztek meg minket, másokat az idegesen fejét rázó lámpa vagy az érdekes hangulatfények vonzottak be. Naponta több száz ember fordult meg a Kitchen pavilonjában.


Mllamp

A szervezők szerint 3500-4000 ember tekintette meg a három nap alatt a kiállítást. Rengeteg visszajelzést kaptunk fejlesztőktől és más nemzetek kutatóitól is (valószínűleg rengeteg látogatóra számíthatunk a nyáron).

Nagy siker

Mindhárom projektünk osztatlan sikert aratott, sokan jöttek megnézni az installációkat: főként a Home Moonlight keltette fel az emberek érdeklődését, sokan szerettek volna vásárolni belőle ott helyben.


Home Moonlight


Fénylugas


Michael B. Johnson, (a Pixar fejlesztője és kutatója) találkozása a Mllamp-pel

Networking

Sajnos kevés idő jutott arra, hogy a többi kiállító standját megnézzük. Az estére szervezett vacsorák, összejövetelek alatt viszont volt alkalmunk megismerkedni a többiekkel.

De mégis jutott időnk, hogy pár érdekes projektet megtekintsünk és utánajárjunk. Például:

A betatank szerzőpárosa egy olyan széket készített, amelynek a háttámlája speciális stimuláló szögekkel van kirakva. A székhez egy világító asztalból és kamerából álló beviteli eszköz volt kapcsolva.

Amit ezen az eszközön rajzoltunk, az “jelent meg” a hátunkra “rajzolva”. A készítők szerint az eszköz alkalmas vakok számára láthatóvá tenni formákat.

Másik érdekes projekt Soomi Park ledfényes műszempillája. A világító műszempilla a pislogást érzékelve villogott.

Voltak már általunk korábbról ismert projektek, termékek, mint pl. az ibar, vagy a Pleo.

Voltak ezen kívül technikai innovációk, mint pl a CAVI (dániai fejlesző lab) által bemutatott projekt a dinamikusan átlátszó ablaküvegre: Egy üvegfal, ami úgy tűnt homokfújt üvegből van, hirtelen teljesen átlátszóvá vált ahogy a közelébe mentünk, majd ismét átlátszatlan lett tőle eltávolodva.

Ez csak egy-két példa a sok izgalmas kiállított munka közül amelyeket itt lehet megnézni:

http://innovationlab.dk/en/node/670
http://www.youtube.com/watch?v=coNOa78JHHk

Köszönjük a meghívást és reméljük, hogy sok ilyen kiállításban lesz még részünk, ahol megmutathatjuk magunkat és alkalmunk nyílik más kutatókkal, feltalálókkal eszmét és ötleteket cserélnünk.