Hétvégére: KIBU a Holland Design Napokon!

A Magyarország szubjektív atlasza c. könyv ihlette kiállítás megnyitója az Európa Pontban. Beyond Data Lab, a Kitchen Budapest és a Baltan Laboratories közös kutatási projekt eredményeit bemutató kiállítás és előadás a Holland Design Napokon (WAMP, Millenáris Park).
Vasárnap, 2011. november 6.

Magyarország, szubjektívan

Európa Pont, Millenáris Park
Megnyitó: 2011. november 6. 15h
Kiállítás 2011. november 7–30. 10–18h

A Kitchen Budapest és a HVG Könyvek 2011 augusztusában jelentette meg a Magyarország szubjektív atlasza című kötetet, melyet Annelys de Vet holland designer és Bujdosó Attila kurátor szerkesztett.
Az Európai Bizottság magyarországi képviseletén kiállított képeket – a könyvben szereplő művek válogatásaként – a megjelenés óta kapott számtalan pozitív visszajelzés ihlette.

www.szubjektivatlasz.kibu.hu

Beyond Data Lab

Millenáris Park B. épület
Előadás: 2011. november 6. 17h
Kiállítás: 2011. november 6. 10–18h

A holland, eindhoven-i székhelyű Baltan Laboratories és a Kitchen Budapest együttműködésbe kezdett, hogy egymás tudását, munkamódszerét jobban megismerjék, és új alkotásokat hozzanak létre együtt. A kooperáció alapja a Beyond Data Labnek keresztelt workshopsorozat és ideiglenes design lab, amelynek központi témája - az adat.

A folyamat során eindhoven-i és KIBU-s alkotók jártak körül olyan kérdéseket, miként lehet feldolgozni a folyamatosan termelődő adatokat (környezeti, személyes, közösségi és intézmények által termelt stb.), miként táplálhat alkotói folyamatokat és hogyan válhat mindez a design alapjává. A munka célja olyan fizikai interfészek létrehozása volt, melyeken keresztül a felhasznált adat akár tapinthatóvá, érezhetővé, térhez köthető élménnyé válik.

A munka a KIBU-ban tartott workshoppal kezdődött és a 10th Dutch Design Week alatt folytatódott egy "nyitott design lab" formájában a fesztivál főépületében. A résztvevők a budapesti eredményekre alapozva kezdtek neki a kialakult és a helyszín inspirálta új koncepciók megvalósításának, amelyek a hét folyamán helyspecifikus installációkban öltöttek testet.

A Holland Design Napokra látogatók bepillantást nyerhetnek a létrejött alkotásokba, majd az együttműködési folyamat hátteréről Angela de Weijer, holland képzőművész tart előadást.

http://beyondata.kibu.hu

A projektek létrejöttét a Mondriaan Stichting és a Hollandiai Magyar Nagykövetség támogatta.