24 órás hackathon a korrupció ellen

2012/10/04 - 17:00 - 2012/10/05 - 17:00

Hackelj velünk, vegyél részt a korrupció ellenes küzdelemben!
Hackathon a Transparency International és a Kitchen Budapest szervezésében

Mikor: október 4. És 5. között
Hol: A Kitchen Budapestben

A Data is Beautiful munkacímű eseménysorozat ideje alatt nemzetközi, több országban párhuzamosan zajló hackathont szervezünk (Csatlakozva a Transparency International, és a Random Hacks of Kindness globális felhívásához). A hackathon célja, hogy információ és adatvizualizációs technikákkal, prototípusokkal segítsük a korrupció elleni harcot.

Minden résztvevő ország egy-egy előre meghatározott témát dolgoz fel. Magyarország a Transparency International által itthon végzett, A KORRUPCIÓ, ÉS A FIATALOK VISZONYA c. felmérés adataival, eredményeivel fog foglalkozni a 24 órás verseny alatt. A hackathon lehetővé teszi, hogy a résztvevők munkájukkal (nyílt forráskódú rendszereket építésével, vizualizációkkal) hozzájáruljanak a mindennapi életben fellelhető korrupció értelmezhetővé és láthatóvá tételéhez, segítve ezzel a korrupció elleni aktív cselekvést.

Gyere, és dolgozz velünk ebben a tempós 24 órában! Számítunk rád, ha:
- rutinod van a korrupció elleni harcban, vagy szakértője vagy annak
- programozó vagy, és otthonosan mozogsz a nyílt forráskódú platformokban
- grafikus vagy művész vagy, és van némi rutinod az információ és adatvizualizációban.

Díjazás:
A Transparency International a legjobb open source platform fejlesztőinek egy 1000 eurós díjat ajánl fel, valamint bemutatkozási lehetőséget a decemberi, berlini Hackathonon. (Ide a világ különböző pontjain októberben legjobban szereplő hackathon csapatok jutnak ki.)

Mi a Hackathon?
A hackathon általában egy 24-48 órás verseny programozók és kreatív alkotók számára, akik ebben az esetben egy meghatározott téma és adathalmaz alapján (A KORRUPCIÓ, ÉS A FIATALOK VISZONYA c. felmérés) készítenek szoftveres és hardveres megoldásokat, lehetőség szerint nyílt forráskódú eléréssel.

A magyar téma és adathalmaz itt található:
Fiatalok és a korrupció Magyarországon

Mi a Data is Beautiful eseménysorozat?
Egy olyan eseménysorozat, mely hazai és nemzetközi szervezetek, előadók együttműködésében járja körül a utóbbi idők egyik legfontosabb jelenségének, az adatok és adatbázisok megjelenítésének témakörét. Célja, hogy hazai oktatási intézmények (a Magyar Képzőművészeti Egyetem, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem) és az új technológiákkal, designnal és művészettel foglalkozó helyek (mint a newcastle-i Culture Lab, és a Kitchen Budapest) kicserélhessék tudásukat a témában.

Kurátorok: Nina Czeglédy, Bircsák Eszter

Regisztráció a hackathonra itt:
Hacks against corruption @ Eventbrite

További információ a Data is Beautiful programsorozatról, és a hackathonról:
bircsakeszter /at/ gmail /dot/ com

A Hackaton hivatalos partnerei:
Transparency International Magyarország
Random Hacks of Kindness (RHoK)
Prezi.com
Kreatív Magazin

Médiapartner:
HVG