Fújásra érzékeny interaktív lények!

Fújható színváltoztató homlokzat!

Helyszín: Lánchíd 19 Design Hotel
2010. szeptember 3-5. szürkülettől este 10-ig

A Lánchíd 19 Hotel 2008-as Design Awards fődíjas felületét egy fújásra érzékeny eszközzel próbálhatta ki az érdeklődő közönség, aki ellátogatott az épülethez. Az eszközre ráfújva az épületen egy hullám fut át, ezzel vizualizálva a résztvevő fújását. A fújás erősségétől függően változik a hullám intenzitása és színe.

Résztvevők: Kiss László, Korai Zsolt, Bircsák Eszter

Hogyan működik?

A Médiahomlokzati Fesztiválról:

A Berlinből induló fesztivál célja, hogy művészek és a városlakó közönség részvételével lokális és nemzetközi kapcsolódásokat hozzon létre épületek “médiahomlokzatai” segítségével.
A köztérre tervezett kulturális fesztivál hangsúlyozni szeretné Európa különböző régióban fellelhető kortárs kulturális azonosságokat, egyben kiemelve a különbségekből kirajzolódó sokszínűség élményét.

Az MFF hét európai városban “nem konvencionális eszközökkel” kíván párbeszédet indítani, úgy hogy az egyes helyszínek közönségét interakcióra, alkotásra bírja. Alkosson saját maga is: egyrész a saját városában lévő falfelületekre bárki mobil eszközökkel üzenetet írhat, képet küldhet, de meghatározott időben más városok épületeifelületeit is megváltoztathatja.

További információ a Fesztiválról és a magyaroszági projektekről:
http://www.kitchenbudapest.hu/en/mff_2010_budapest
http://mff.kibu.hu