Flight

Rendhagyó lampion, hangulatvilágítási eszköz, intelligens partikellék, mely az emberek közötti személyes kommunikációra épít, illetve az motiválja.

Miért készült?

Az 2008-as székesfehérvári kortárs művészeti fesztivál lampionpályázata motiválta a projekt létrejöttét. Egyszerű, könnyed, minimális interkación alapuló tárgyat képzeltünk el, mely játékos kiegészítője lehet kisebb-nagyobb szabású rendezvényeknek.

Hogyan működik?

A lampion egy héliummal töltött lufiban elhelyezett RGB LED-ek segítéségével világító tárgy. A működéshez szükséges elektronikát és áramforrást egy kis zsebbe csomagoljuk, mely egy csipesz segítségével a ruhára rögzíthető. Ahhoz, hogy a lampionok egymás közötti kommunikációja biztosítva legyen, ezeket a zsebeket egy magasságba tesszük a ruhánkra. A kiinduló helyzetben minden lampion más színű, amikor két “személyi lampionnal” felszerelt ember találkozik és egymástól 1 méter közelségbe kerülnek, a ballonok eredeti színe megváltozik és a szemben lévőével kezd keveredni. Pl. egy kék és egy sárga lufi találkozásából zöld lesz. Távolodáskor a lampion fokozatosan visszanyeri eredeti színét.

Jelenlegi állapot

4 darab fLight, azaz 60 cm átmérőjü fehér lufiba kötött 3 RGB flux LED és a hozzá tartozó interfész melyeket alkoholszenzorral illetve fényszenzorral kötöttünk össze és teszteltünk a fesztivál keretében megtartott esti koncerten és partin. Ha leereszt a lufi, akkor az egység átrakható új ballonba.