Beat Your Mouse Movement aka BYMM

Közismert tény, hogy az emberiség több időt tölt számítógép előtt mint valaha, beleszámítva ebbe munkát, online tevékenységet és játékot. Ez a fajta életmód a felé tendál, hogy elfelejtjük megmozgatni a végtagjainkat, a képernyő elől felállva autóba ülünk, majd a vacsoraasztalhoz és úgy telnek múlnak a napok, hogy alig mozogtunk valamit és rájövünk, hogy a megszokott útvonalunkon kívül nem tudunk szinte semmit a környezetunkről.

A BYMM (Győzd Le Az Egered Mozgalom) arra motiválja a használóit, hogy sétáljanak a helyett, hogy közlekedési eszközt használnának. Ezáltal egészségesebbek lehetnek és jobban megismerhetik az őket körülvevő világot is.

Ahhoz hogy valaki BYMM-es legyen két eszközre van szüksége: Mousey-ra és Steppy-re. Mousey egy alkalmazás, ami azt méri hány métert mozgott az egérmutató és hogy hányszor kattintottunk a számítogép használata során, Steppy pedig nem más mint egy csinos kis lépésszámláló. A játék célja pedig az, hogy szó szerint legyőzzük az egerünket.

Kezdők méterben, haladók lépésben versenyezhetnek, szuperhaladók pedig akár futópadon is számítógépezhetnek, hogy kiegyenlítsék az esélyeiket!

A projektfejlesztés a következőkből áll:

1. Felhasználói eszközök: BYMM-elők számára elengedhetetlen Mousey szoftver és Steppy kütyü készítése
2. BYMM online platform amely kezeli a Mousey-ból és Steppy-ből bejövő adatokat és feltölti a Pachube oldalra ahonnan aztán figyelhető az eredmény.
3. BYMM város hack