Bacarobo 2.0 - Hülye Robotok Versenye

A Bacarobo 2.0 hülyerobot versenysorozat először tavaly hagyta el Japánt, és hazánkban mutatkozott be első alkalommal Európában. Idén, a Trafó színpadán immár második alkalommal, a szó szerint értendő szórakoztató elektrotechnika veszi át az uralmat, ahol viccesen működő robotok nemzetközi versenyére készülhetünk. A Bacarobót a japán MaywaDenki csoport alapítója, Tosza Nobumicsi szervezte meg először Tokióban, aki tavaly, a verseny európai debütálásán személyesen is részt vett az előkészítésben és a zsűrizésben.

Mans Adler's presentation at KIBU


Mans Adler talked about Bambuser and how we use broadcast technologies to share presence, existence, whereabouts and realtime adventure.

Beyond Data könyvbemutató Hollandiában

Május 18-án mutatja be a Kitchen Budapest a Baltan Laboratories-al közösen szerkesztett Beyond Data c. könyvét Hollandiában. A bemutatóra a Dutch Electronic Arts Festival (DEAF’12) keretén belül kerül sor Rotterdamban.

24 órányi biciklis bugyogás Budapesten

A Kitchen Budapest és a hazai fejlesztésű UrbanCyclr jóvoltából - az idei CM előtt még éppen időben - elkészült a SubMap projekt legújabb verziója. A submapek olyan térképek, amik egy ország vagy nagyváros “használatát” változó intenzitású torzítással jelenítik meg. A legújabb, alább is bemutatott térkép főszereplői a budapesti biciklisták. A rövid videó egy átlagos fővárosi hétköznap 24 óráját mutatja be hajnali öt órától másnap hajnalig.

Block Hack workshop 2012

2012. április 16. és 20. között egyhetes alkotóheti workshopot vezetünk a Műegyetem Építészmérnöki Kara hallgatóinak. Az alkotóhét központi témája az óbudai Faluház, amely 1970-ban épült és 315 méteres hosszával és 886 lakásával a legnagyobb lakóépület Magyarországon.

Az 5 napos workshopon a hely és közösség viszonyát, bizalmi és láthatatlan hálózatokat, 2d és térbeli vizualizációkat illetve közösségépítő platformokat és játékokat veszünk górcső alá. Az épületben láthatatlan vezetéknélküli internetes elérési pontokat fogjuk feltérképezni és vizualizálni, valamint megvizsgáljuk, hogy milyen a wireless hotspotok hálózata milyen lehetőségeket rejt a közösségtudat kialakításában.

Beyond Data Lab a Lift konferencián!

Abban a megtiszeltetésben lehetett részünk, hogy meghívták a Beyond Data workshopot a minden évben fantasztikus Lift konferenciára Genfbe. A konferencia résztvevői Ferenczi Bálint és Bujdosó Attila vezetésével térképezték fel a "data embodiment" téma lehetséges új irányait.

Hétvégére: KIBU a Holland Design Napokon!

A Magyarország szubjektív atlasza c. könyv ihlette kiállítás megnyitója az Európa Pontban. Beyond Data Lab, a Kitchen Budapest és a Baltan Laboratories közös kutatási projekt eredményeit bemutató kiállítás és előadás a Holland Design Napokon (WAMP, Millenáris Park).
Vasárnap, 2011. november 6.

Magyarország szubjektív atlasza - nemzetközi bemutató

>>> október 19. >>> Amszterdam

Az augusztusban megjelent atlasz nemzetközi bemutatója 2011. október 19-én, szerdán este 8 órától, az amszterdami Lloyd Hotelben. A bemutatót rövid előadások, beszélgetés és élő zene gazdagítja. Részletes program itt.

>>> október 20. >>> Brüsszel

A szubjektív országatlaszok sorozata egy különleges estén kerül bemutatásra 2011. október 20-án, csütörtökön este 8 órától a brüsszeli WIELS-ben. A bemutató mellett rövid előadások, beszélgetés és DJ Nizar zenéje színesíti a programot. Bővebben itt.

A SubMap nyerte az új magyar designdíjat!

Büszkék vagyunk, hogy a SubMap projektünk nyerte a Design Award 2011 díjat az interaktív design kategóriában.

Beszélgetés a McLuhan centenárium kapcsán

Marshall McLuhan születésének 100. évfordulója alkalmából, valamint kapcsolódva az áprilisi McLuhan wikisprinthez az index.link júniusi számában jelent meg az alábbi beszélgetés.

Syndicate content