24 órányi biciklis bugyogás Budapesten

A Kitchen Budapest és a hazai fejlesztésű UrbanCyclr jóvoltából - az idei CM előtt még éppen időben - elkészült a SubMap projekt legújabb verziója. A submapek olyan térképek, amik egy ország vagy nagyváros “használatát” változó intenzitású torzítással jelenítik meg. A legújabb, alább is bemutatott térkép főszereplői a budapesti biciklisták. A rövid videó egy átlagos fővárosi hétköznap 24 óráját mutatja be hajnali öt órától másnap hajnalig.

Block Hack workshop 2012

2012. április 16. és 20. között egyhetes alkotóheti workshopot vezetünk a Műegyetem Építészmérnöki Kara hallgatóinak. Az alkotóhét központi témája az óbudai Faluház, amely 1970-ban épült és 315 méteres hosszával és 886 lakásával a legnagyobb lakóépület Magyarországon.

Az 5 napos workshopon a hely és közösség viszonyát, bizalmi és láthatatlan hálózatokat, 2d és térbeli vizualizációkat illetve közösségépítő platformokat és játékokat veszünk górcső alá. Az épületben láthatatlan vezetéknélküli internetes elérési pontokat fogjuk feltérképezni és vizualizálni, valamint megvizsgáljuk, hogy milyen a wireless hotspotok hálózata milyen lehetőségeket rejt a közösségtudat kialakításában.

Magyarország szubjektív atlasza - nemzetközi bemutató

>>> október 19. >>> Amszterdam

Az augusztusban megjelent atlasz nemzetközi bemutatója 2011. október 19-én, szerdán este 8 órától, az amszterdami Lloyd Hotelben. A bemutatót rövid előadások, beszélgetés és élő zene gazdagítja. Részletes program itt.

>>> október 20. >>> Brüsszel

A szubjektív országatlaszok sorozata egy különleges estén kerül bemutatásra 2011. október 20-án, csütörtökön este 8 órától a brüsszeli WIELS-ben. A bemutató mellett rövid előadások, beszélgetés és DJ Nizar zenéje színesíti a programot. Bővebben itt.

A SubMap nyerte az új magyar designdíjat!

Büszkék vagyunk, hogy a SubMap projektünk nyerte a Design Award 2011 díjat az interaktív design kategóriában.

Beszélgetés a McLuhan centenárium kapcsán

Marshall McLuhan születésének 100. évfordulója alkalmából, valamint kapcsolódva az áprilisi McLuhan wikisprinthez az index.link júniusi számában jelent meg az alábbi beszélgetés.

LABtoLAB #4 at PiNG in Nantes

Részt veszünk az európai médialaborok hálózata, a LABtoLAB negyedik találkozóján Nantes-ban. Az esemény a Nantes-i PiNG, a brüsszeli Constant, a madridi Medialab-Prado és a Kitchen Budapest közötti, két éven keresztül zajló együttműködés záró találkozója.

A Pixelache-en a Kitchen Budapest a SubMapen keresztül mutatja be Finnországot

A Kitchen Budapest csapata a sikeres pályázatot követően, a helsinki Pixelache nemzetközi fesztiválon mutatja be a SubMap-et 2011. március 10-13 között. A projektben a SubMap segítségével a finn real-time Twitter kommunikáció vizualizációja alapján történik Finnország térképének torzítása.

LABtoLAB #3 a brüsszeli Constantban

2011. január 24-28 között, a brüsszeli Constant szervezi a Labtolab harmadik találkozóját. A hét során részletesen foglalkozunk az új média területét érintő európai irányelvekkel és szabályozással.

Ezen felül brüsszeli médialaborokba, digitális kultúrával foglalkozó intézményekbe - többek között a FoAm, a QO2, az iMAL és az OKNO - is ellátogatunk.

SubMap a Centrális Galériában

2010. október 20-án, szerdán este 7 órakor nyílik az OSA Archívum SZUBJEKTÍV BUDAPEST TÉR-KÉPEK című kiállítása, melyen a Kitchen Budapest (Bujdosó Attila, Feles Dániel, Gergely Krisztián, Hajdu Gáspár) SubMap munkája is bemutatásra kerül.

Centrális Galéria
1051 Budapest, Arany János u. 32.

Magyarország szubjektív atlasza

Kreatív vagy? Van véleményed Magyarországról?

Az atlasz elkészítéséhez harminc (társ)alkotót és egy tervezőgrafikust pályázaton választunk ki!

Syndicate content