Beyond Data Lab a Lift konferencián!

Abban a megtiszeltetésben lehetett részünk, hogy meghívták a Beyond Data workshopot a minden évben fantasztikus Lift konferenciára Genfbe. A konferencia résztvevői Ferenczi Bálint és Bujdosó Attila vezetésével térképezték fel a "data embodiment" téma lehetséges új irányait.

Hétvégére: KIBU a Holland Design Napokon!

A Magyarország szubjektív atlasza c. könyv ihlette kiállítás megnyitója az Európa Pontban. Beyond Data Lab, a Kitchen Budapest és a Baltan Laboratories közös kutatási projekt eredményeit bemutató kiállítás és előadás a Holland Design Napokon (WAMP, Millenáris Park).
Vasárnap, 2011. november 6.

Duncan Speakman és Émilie Grenier záró előadása ma Bristolban

Emilie Grenier és Duncan Speakman közös projektjüket a 'We Are Forests'-et négy szervezet együttműködése révén hozták létre. Ez ad sajátos jelleget ennek a rezidencia programnak: a munka elkészítése az együttműködésben résztvevő helyeken zajlott sorban egymás után. A bristoli Pervasive Media Studio-ban kezdték, folytatták az amszterdami Netherlands Media Arts Institute-ban és a 5daysoff fesztivál alatt, az utolsó állomás pedig a Kitchen Budapest volt.

Lesz-e medialab Lublinban?

Művészeknek, kulturális menedzsereknek, egyetemi hallgatóknak, kurátoroknak tartott Sipos Melinda előadást a KIBU-ról 2010. december 2-án. A meghívás az Atomok és Bitek című eseménysorozatba illeszkedett és aktualitását a helyi kulturális élet egy elszánt csoportjának medialab alapítási szándéka adta. Melinda a KIBU felépítéséről, tevékenységéről, munkamódszeréről és projekjeiről mesélt részletesen.

Chrzelice Medialab indul!

Alek Tarkowski (Creative Commons Poland) és Marek Filiciak (SWPS) kezdeményezésére és a helyi Ortus alapítvány segítségével "ideiglenes medialab"-bé alakul a Chryelice-i kultúrház 2010. augusztus 12 és 16 között.

Scratch that itch - KIBU workshop a Recycle X-en, Doordrecht, Hollandia

Meghívták a KIBU-t, hogy résztvegyen a holland Recycle X eseménysorozaton, melyet közösen hoz létre az Artspace Noordkaap és a The Patching Zone.
Scratch that itch címmel workshopot tart Szalai András és Sipos Melinda valamint egy KIBU-s projekteket és a workshop eredményeit bemutató kiállítással is részt veszünk a programban.

Nyári gyakorlat - jelentkezzetek!

A nagy érdeklődésre való tekintettel úgy döntöttünk, hogy a 2010
nyarán betölthető szakmai gyakorlati helyekre pályázatot írunk ki.

Jelentkezési határidő 2010. május 31!

tovább

KIBUsok felvételi sikerei!

Most nagyon büszkék vagyunk, mert több KIBU kutatót is felvettek neves nemzetközi "art&technology" képzésekre. Gratulálunk!

ENABLE! Lift@Austria

Részt vettünk a LIFT@austria | Enable! konferencián Bécsben 2010. március 18-20-án. A három napos esemény során a meghívott résztvevők az innováció különböző összefügéseiben és területein vizsgálták meg az "enable" koncepciójának alkalmazási lehetőségeit.

KIBU a Kinetica Art Fair-en

2010. február 4-én nyílik a második alkalommal megrendezett, nemzetközi, tematikus kiállítás, a londoni Kinetica Art Fair.

Két installációt mutatunk be, melyet erre az alkalomra készítettünk: a LANdelion-t és a PoP-ot.

Syndicate content