Bacarobo 2.0 - Hülye Robotok Versenye

A Bacarobo 2.0 hülyerobot versenysorozat először tavaly hagyta el Japánt, és hazánkban mutatkozott be első alkalommal Európában. Idén, a Trafó színpadán immár második alkalommal, a szó szerint értendő szórakoztató elektrotechnika veszi át az uralmat, ahol viccesen működő robotok nemzetközi versenyére készülhetünk. A Bacarobót a japán MaywaDenki csoport alapítója, Tosza Nobumicsi szervezte meg először Tokióban, aki tavaly, a verseny európai debütálásán személyesen is részt vett az előkészítésben és a zsűrizésben.

Mans Adler's presentation at KIBU


Mans Adler talked about Bambuser and how we use broadcast technologies to share presence, existence, whereabouts and realtime adventure.

Kibu katalógus 2011

Az új Kitchen Budapest katalógus amellett, hogy 2007-től napjainkig bemutatja az életünket, projektjeinket, egyik különlegessége, hogy játékra sarkall.

Pályázz hülye robottal! - Bacarobo

Pályázz! Küldd el nekünk a saját hülye robotod, és ha elég viccesre sikerült, akkor egyike leszel a 10 szerencsés nyertesnek akik a Bacarobo Kupán mutathatják be robotjukat a Trafóban!

Tovább a Bacarobo weboldalra

Hírcseppek az utcán


Elkészült a Newsleak projekt prototípusa, amit magyarul "Hírcseppek"-nek kereszteltünk. A mai napon teszteltük élesben is Budapest több pontján. Érdekes volt kipróbálni, hogy hogyan reagálnak az emberek, ha egy új, ismeretlen objektum jelenik meg az utcán.

A Versbab megérkezett!

Poem Bean - blinking eye

Nyomd meg a hasát és a Versbab LED szeme elvillogja neked Morze kódban a babban tárolt verset. Miért jó ez? Mert a költészet jó, és még jobb ha Morze kódban kódolt!

Nighmo a Pechakuchán vol17.

Csík-Kovács Zoltán and Gálik Györgyi at Pecha Kucha Night Budapest vol.17 & New Tech Meetup Birthday

A Nighmo-t prezentáltuk a 17. Pecha Kucha Night és a Budapesti New Tech Meetup közös estjén.

Az új Nighmo sorozat hamarosan megérkezik! Egy újonnan gyártott darab bemutatásra is került a prezentáción, ahol Csík-Kovács Zoltán és Gálik Györgyi a Kitchen Budapestben töténő termékfejlesztések menetéről beszélt.

A Hímes egyre népszerűbb

A trükkös pendrive-fülbevaló egyre nagyobb népszerűségre tesz szert. Az új Hímes weboldalon látható a legújabb kínálat!

Datafizz élő

Datafizz at TENT London

A Datafizz installációt ismét működtetjük, teszteljük és fejlesztjük a KIBU-ban. Élő videón is megtekinthető.

Ha csatlakozol a Datafizz network-jéhez gtalk-on vagy skype-on, akkor te is megjelensz az installációban egy buborék-ként.

http://datafizz.kibu.hu/

KIBU a prágai ENTER Fesztiválon

A KIBU meghívást kapott a negyedik alkalommal megrendezett ENTER Fesztiválra, amely művészet, tudomány, technológia teruletéről mutat be új jelenségeket április 18-24 között.

Az egyik új projektünket, a QR T-Shirt message-et mutatjuk be a DOX-ban (Centre for Contemporary Art, Prague), a fesztivál egyik helyszínén.

Syndicate content