Beyond Data könyvbemutató Hollandiában

Május 18-án mutatja be a Kitchen Budapest a Baltan Laboratories-al közösen szerkesztett Beyond Data c. könyvét Hollandiában. A bemutatóra a Dutch Electronic Arts Festival (DEAF’12) keretén belül kerül sor Rotterdamban.

A könyv a holland és a magyar labor közt fél éven át tartó Beyond Data workshop sorozat munkájának lenyomata. A holland és magyar művészekből, dizájnerekből álló csapatok eltérő munkamódszereik kölcsönös megismerésén keresztül igyekeztek új ötleteket találni bonyolult adathalmazok kézzelfoghatóvá, értelmezhetővé tételére. A közös munkát alapos dokumentáció kísérte, melyet most könyvbe rendezve nyújtanak át az olvasónak, az adatvizualizációt körüljáró írásokkal gazdagítva. A kiadvány betekintést ad a projektet kísérő gondolkodási és munkafolyamatokba. Arra inspirálja az olvasót, hogy bonyolult, áttekinthetetlen halmazokból álló problémákat is kedve legyen maga elé venni, értelmezni, és megoldani.

A könyvet Angela Plohman (Baltan Laboratories) és Sipos Melinda (Kitchen Budapest) mutatják be, az eseményen részt vesz Ferenczi Bálint, a Kitchen Budapest kutatási vezetője is.

A bemutató részletei:
DEAF'12
2012. Május 18, 18:00-19:00
Helyszín: Gouvernestraat 133, Rotterdam, NL
Link: http://deaf.nl/program/modules/spotlight-beyond-data-book-launch-book-pr...

A hazai bemutatására ősszel kerül sor, konkrétumokkal hamarosan jelentkezünk.