Mi az a Kitchen Budapest?

A Kitchen Budapest az inspiráció boszorkánykonyhája. Egy olyan innovációs labor, amelynek életében a művészi alkotás, a research kutatás, a startup fejlesztés, és az oktatás azonos hangsúllyal szerepel.

A Magyar Telekom által alapított kreatív közeg két alapvető elvárásra épül: a szabad gondolkodásra és a csapatmunkára. Mindezen túl munkatársaink és rezidenseink munkáját a folyamatos kíváncsiság és a felfedezés iránti vágy kovácsolja közösséggé.

A fiatal mérnökök, képzőművészek, dizájnerek, társadalomtudósok interdiszciplináris gondolkodására támaszkodva alapvető célunk, hogy megkeressük a társadalom, a művészetek, a tudomány, a városi tér, a mobil kommunikáció, az internet, a digitális kultúra és a startupok világának kapcsolódási pontjait, és nemzetközi kontextusban is érvényes válaszokat adjunk, és sajátos „kibus” szemléletű kérdéseket tegyünk fel.

Kutatás

Különböző tudomány- és művészeti területek együttműködése a Research divizió működésének alapja. A kreatív, közösségi alkotás során újragondoljuk, átdolgozzuk az új média adta lehetőségeket, és friss koncepciókat hozunk létre. Ezeket a koncepciókat prototípus/termék, vagy installáció szintig fejlesztjük, és a fejlesztés során az interaktív, kreatív tervezési-fejlesztési módszereket alkalmazzuk a fejlesztés folyamatára.

Workshopok, prezentációk, szemináriumok rendszeres megrendezésével tesszük lehetővé, hogy a Kitchen Budapestben dolgozó, kutató munkatársak, nemzetközi és magyar előadók segítségével megismerkedjenek a legújabb kísérleti eredményekkel, fejleszthessék meglévő tudásukat, gondolatokat, ötleteket cserélhessenek. Rendszeresen tartunk és veszünk részt kiállításokon, ahol bemutatjuk projektjeink prototípusait, outputjait.

Fontosnak tartjuk a hazai és nemzetközi együttműködést, folyamatos kapcsolatot médialaborokkal, egyetemekkel. Előadásokat, csereprogramokat szervezünk, hogy élénkítsük a magyar és nemzetközi kapcsolatokat. Ezek az együttműködések kölcsönösen inspirációt és friss tudást biztosítanak munkatársaink és partnereink számára.

Ha bármi kérdésed van, írj Ferenczi Bálintnak: research@kitchenbudapest.hu