Intergang

A gang az, ahol az emberek találkoznak.

Képzeld el, hogy nincs Internet.
Aztán építsd fel a sajátod!
Milyen lenne?

Az intergang egy vezeték nélküli hálózati technológiára épülő Internet megosztó rendszer, ahol a hálózati eszközök magánkézben vannak. Egy szomszédságban kiépített rendszer jó eszköz a helyi tartalmak termelésére és elosztására. A szomszédoknak, a lakóközösségeknek együtt kell működniük a rendszer sikeres kiépítéséhez, hogy aztán együtt élvezhessék az intergang szolgáltatásait. Pl. a helyi hálózat jó minőségű helyi videótartalmak továbbítására is lehetőséget nyűjt.

A vezeték nélküli hálózatok a levegő rezgéshullámait használják az adatátvitelhez. Mivel egy ilyen láthatatlan jelenséget nehéz megismertetni környékbeli emberekkel, ezért láthatóvá kell tenni a hullámokat. Olyan köztéri műalkotás-hálózatot építünk ki, ami mozgásával, formájával követi a hálózat adatforgalmát. Ez nem csak felhívja a figyelmet az elérhető szolgáltatásokra, hanem a városrész arculatát, önképét is formálja.

Szeretnénk, ha az Intergang hálózat hozzájárulna a Kitchen Budapest környezetének emberi, társadalmi, kulturális és gazdasági fejlődéséhez. Az Internet és egy helyi hálózat kombinációja rengeteg lehetőséget rejt magában. Ideális terepe a helyi média fejlődésének, érdekes eszköz a város problémái iránt érzékeny médiaművészek kezében, és olcsó infrastruktúrával segíti a kis- és középvállalkozások működését, akik akár helyi szolgáltatásokat is üzemeltethetnek. A helyi tartalmak és a helyi szolgáltatások elsősorban közösségfejlesztési célokat szolgálnak -- hiszen a telekommunikációs technológia lényege, hogy összekapcsolja az embereket.