AV Festival 10

A Kitchen Budapest képviseletében Sipos Melinda és Bujdosó Attila vett részt a Creative Digital Media Research Practice: Production Through Exhibition címmel megrendezett nemzetközi szimpóziumon. A két napos rendezvény a Newcastle University-hez tartozó Culture Lab-ben, az AV Festival 10 nemzetközi elektronikus művészeti fesztivál keretei között valósult meg, 2010. március 5 és 14. között.

A két napos szimpózium az új médiában zajló alkotói és kurátori munkamódszereket vizsgálta, a kreatív termelés és közvetítés új lehetséges módozatait járta körül, négy téma köré csoportosítva:

  • Kurátori módszertanok
  • A "Közösségi" részvétel lehetőségei az alkotói gyarkolatban
  • Kérdések vs. problémák: Design Metodika
  • DIY (Csináld magad!) módszertanok

A szimpózium résztvevői voltak (többek között) Sabine Himmelsbach, az Edith Russ Site for Media Art művészeti igazgatója (Oldenburg, Németország), Clive Gillman, művész és Dundee Contemporary Arts (DCA) igazgatója, Sarah Cook és Beryl Graham, a "Rethinking Curating: Art After New Media" c. könyv szerzői (MIT Press, 2010), valamint Lalya Gaye és Atau Tanaka.

A szimpózium szervezői: a Culture Lab (Newcastle University) és a CRUMB (University of Sunderland).

Az AV Festival 10 keretében számos kiállítás, performance, filmvetítés és több szimpózium került megrendezésre. A teljes prgoramfüzet letölthető innen.

A kiállításokról és egy performance-ról Attila fotói megtekinthetők a Flickr-en.

Felix Hess, It’s In The Air, 1996. Atsuhiro Ito performance Artificiel: condemned_bulbes