KIBU 1 ÉVES SZÜLINAP @ Millenáris

2008. június 15-én és 16-án ünnepeljük EGY ÉVES szülinapunkat a Millenárison.

Jöjjön el és ünnepeljen velünk! Belépés ingyenes és szabad. Programok gyerekenek és felnőtteknek egyaránt a Millenáris Fogadóban.

Legfőbb célunk, hogy minél több programmal, minél szélesebb körben mutassuk meg a technológia és a kultúra kapcsolatát: a kisebbeknek gyerekfoglalkozásokkal, a nagyobbaknak pedig Arduino és ZUI workshoppal, illetve egy éves termelésünk csúcspillanatait és legjobb darabjait bemutató kiállítással és performanszokkal, különleges koncertekkel készülünk.

Folyamatos magyar és külföldi felkérések, úgymint innovációs fórumok, elektronikus művészeti fesztiválok, prezentációs napok, kiállítások bizonyítják, hogy a KIBU-ban készülő munkák a globális térben is érdeklődésre tartanak számot. Egy év alatt projektjeinkkel jelen voltunk Londonban, Berlinben, Koppenhágában, Helsinkiben, Nagyszebenben és hamarosan ott leszünk Szingapúrban és Tokióban is.

Most Budapesten is, egy két napos rendezvény keretein belül is szeretnék megmutatni mindent, amit ebben az egy évben elértünk.

Program

A programok teljesen ingyenesek, szabadon látogathatóak pont addig, amíg meg nem telik a Millenáris Fogadó.

Június 15. vasárnap

10.00
Kids hack LEDs: játék hekkelés

A foglalkozás célja, hogy a fiatalabb korosztály számára is megmutassuk, milyen jó is az együttműködés, közös munka és főleg játékos formában vezessük be őket a digitalizált világ eszköztárába. Segítségünkre ebben a Kidpix csapata lesz.

A foglalkozást 5-6 éves kortól ajánljuk, de igyekszünk mindenki számára érdekes dolgokat mutatni.

Ami biztos lesz:
a konyha megújul - számítógép-alkatrészek újrahasznosítása
varázsgömb készítése ledekkel

10.00
Arduino és Pure Data workshop fiatal felnőtteknek

A workshop során a résztvevők vizuális programozási eszközökkel fognak motorokat, szenzorokat vezérelni és hangokat, fényeket kreálni Massimo Banzi (az Arduino egyik megalkotója) és Nagy Ágoston (kibu kutató) vezetésével. Részletek itt!

16.00
Zuiprezi workhsop

ZuiPrezi bemutató és próbalehetőség (az új prezentációs szoftver első hivatalos tesztnapja)

18.00

amiket biztos láthat

wifiped, csomasroom, aion fraktálfilm, subtitle mining, city compass, hímes pendrive, vinyl display, no copy paste, trolley dodgem, vokitoki, fütyülős pohár, flight, autocut, animobil, moing, phong, multitouch, tárcsás mobil, mobil gesztus interfész, mobiljam, animata, zuiprezi, landprint, mlamp, fénylugas, moonlight, ir finger, p2p data mining, autoremixer, lehelet angyalka.

CUSTOMIZE ME - kiállítás, projektbemutató

A KIBU elmúlt egy évi termése. A kiállítást megnyitja és köszöntőt mond: Yukiko Shikata független kurátor és Somlai-Fischer Szabolcs a kibu programigazgatója.

20.00
No Copy Paste on Gamepads

A No Copy Paste live coding audiovizuális performance csoport játékvezérlőkkel felszerelkezve, mindenki számára könnyen emészthető, szórakoztató formában mutatja be a programozási nyelvekben és a számítási algoritmusok kezelésében rejlő rendkívüli kifejezőerőt.

20.30
Autocut - Automixer demo

A Zuboly koncertre való ráhangolódásképp bemutatjuk a robot DJ és VJ párosunkat.

21.00
Koncert: Electric Zuboly Orchestra a KIBU kutatók vizuális támogatásával.

A Zuboly zenekar jó. Nagyon jó. És ugyanúgy szétszednek, újra összeraknak, újraértelmeznek, mint a kibusok a hacker workshopokon.

A zenét kiegészíti egy ígéretesnek tűnő kezdeményezés: interaktív, kollaboratív és valós idejű animációk készülnek majd az animatával

23.00
Házibuli kibu kutatóknak és kibu kutatók barátainak. Vajon hány ilyen ember fér egy 100mm-es lakásba?

Június 16. Hétfő

10.00
Möbius Fence: beszélgetés médiaművészekkel, kurátorokkal, dizájnerekkel a szerzőség és az intézmények kapcsolatáról. A beszélgetés angol nyelven zajlik. A témáról bővebben itt.

Résztvevők:
Massimo Banzi (IT), az Arduino egyik kitalálója
Dusan Barok (Cz),művész/kurátor
Juha Huuskonnen (FI), kurátor/a Pixelache Fesztivál alapítója
Stephen Kovats (CAN), a Transmediale igazgatója
Tapio Makela (Fi), mediaművész és kutató
Michael Naimark (US), médiaművész és kutató
Uros Petrevski (FR), designer/tanár (ENSCI, Paris)
Yukiko Shikata (JP), kurátor (NTT/ICC)
Somlai-Fischer Szabolcs (HU), a KIBU szakmai vezetője

13.00

Sajtónak bemutató – könnyű ebéddel

14.00

ZUI sajtóbemutató

15.00

A meghívott vendégek előadásai:
Juha Huuskonnen(FI), curator/founder of Pixelache,
Stephen Kovats(CAN), director of Transmediale
Yukiko Shikata(JP), curator, NTT/ICC

Napközben, információs pultunktól óránként "túrák" indulnak, így bárki, bármikor érkezhet, mert mindig lesz módja arra, hogy megtudja mi folyik éppen.