Haraszti Gina

A Magyar Képzőművészeti Egyetemen diplomázott 2008-ban, jelenleg a Concordia University filmrendező szakos hallgatója. Munkáiban főleg a mozgó kép kísérleti lehetőségeivel foglalkozik. Érdeklik a új technológiák, melyekkel egyesíteni szeretné a vizualitást, a konceptet és az interakciót. Az utóbbi években különböző médiumokkal dolgozott, experimentális és/vagy interaktív mozgó képpel, vizuális kommunkiációval, lokatív médiával.

2008-ban, fél évig volt a "KIBU Arca".

www.ginaharaszti.com

Válogatás korábbi projektekbőlTristan Reveur

áldokumentumfilm és hoax 2008
MKE Best of Diploma Díj
Tristan Reveur az internet képzeletbeli művésze. Teátrális élete ismeretlen emberek közös alkotása. Ez az áldokumentumfilm Reveur megszületéséhez vezető folyamatot, virtuális műveit és életét mutatja be.


ATTAKK

blue-jacking 2007 Műcsarnok
A !FORRADALOM? című nemzetközi kiállítás látogatója 15 percenként - keretlenul - kép vagy hang üzenetet kap mobiltelefonjára, egy a kiallitas anyagahoz igazodo adatbázisból, melyet egy speciális router küld. A képek, hangok es filmrészletek kapcsolódási pontokat jelentenek Magyarorszag 20. szazadi tortenelmenek forradalmai, lázongásai kozott.


Separating Fusion

videó-performance 2007 Helsinki
"Réges-régen a finnek és a magyarok ugyanazt a nyelvet beszélték, az ősi finnugort.
De többé már nem képesek kommunikálni finn / magyar szavakkal.
Manapság az angol az a nyelv, melyet majdnem mindenki ismer vagy ért.
De nincs más lehetőség? Más módja a kommunikációnak?
Mi történik, ha két fiatal, egy magyar videóművész és egy finn médiaművész találkoznak és azon kezdenek dolgozni, hogy találjanak egy nyelvet, melyet mindketten értenek? "Stuttgarter Stickers

videó-installáció 2006 Stuttgart
Intermediális videó térkép, mely matricákkal köti össze a valós teret az internettel. A City Spectacle workshop keretén belül létrejött projekt Stuttgart kommersz arcát mutatja, művész szemmel.Videorgina

vlog 2004
Közel két évig üzemelt az első magyar videó blog, egészen 2006-ig, mikor videó-portfólióvá alakult, majd a videómegosztó site-ok elterjedésével, 2006 végén megszűnt.